Bästa Acai

Senast uppdaterad 7 juni, 2024 av Andreas Börjesson

Har du hört talas om det trendiga superbäret acai? Detta lilla sydamerikanska bär är perfekt om du vill höja näringsvärdet i bowls och smoothies.

Bäret torkas och säljs sedan i de svenska hälsokostbutikerna. Vi har granskat och jämfört ett antal produkter för att kunna hitta bästa Acia. På så sätt blir det enkelt för dig att köpa det godaste och bästa acaipulvret med högst näringsinnehåll.

Vi har dessutom sammanställt en köpguide med allt du behöver veta om bäret. Där ger vi dig de bästa tipsen om hur du använder superbäret i din matlagning.

Sidan innehåller annonslänkar

Bäst i test Acai

Bästa Acaipulver
Healthwell Acaipulver EKO

Healthwell Acaipulver EKO

Upptäck den kraftfulla näringen från Amazonas med Healthwell Acaipulver EKO. Detta ekologiska, raw acaipulver är ett hälsosamt tillskott till din kost, älskat för sitt rika innehåll av antioxidanter, essentiella fettsyror och mineraler.

Med Healthwell Acaipulver EKO får du inte bara ett näringsrikt superlivsmedel, utan också en produkt som är trogen mot naturen och din hälsa, helt utan tillsatser.

Detta pulver tillverkas med en raw food-metod för att säkerställa maximal bevaring av näringsämnen, vilket gör det till en utmärkt ingrediens i smoothies eller acaibowls.

Med flera bra recensioner från verkliga användare står det klart att detta är en produkt som lever upp till sitt löfte.

Med tanke på dess höga kvalitet och flexibilitet i användning, tror vi att detta är det bästa acaipulvret på marknaden.

 • Pris: 199 kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 100 g

Annons

Hitta den bästa acaiprodukten i vårt test

bästa acai pulver och bär

Är du också på jakt efter ett gott acaipulver till din mat? Då är det här rätt artikel för dig! Vi har utfört ett stort bäst i test online för att hitta det godaste och mest näringsrika pulvret. 

Tack vare vår noggranna undersökning har vi lyckats utse en testvinnare. Du hittar den vinnande produkten i vår topplista här ovan. Detta är nämligen en av de produkter som har fått bra användarrecensioner och omdömen från riktiga användare.

Fortsätt läsa vår köpguide för att få bra information och tips om superbäret och dess användningsområdet.

Är du nyfiken på acai? Här är allt du vill veta

Superbäret acai växer mitt i frodiga Amazonas och forskare har upptäckt bärets höga näringsvärde. Tack vare dess höga innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter är bäret mycket nyttigt.

Till skillnad mot de svenska superbären så kan du inte köpa acaibär i de svenska matbutikerna. Istället säljs de som pulver eller kapslar i hälsobutiker. 

För några år sedan exploderade bärets popularitet i Sverige, men det har länge varit ett välkänt bär i Sydamerika. De flesta nyttigheter sitter i acaibärets skal, därför används hela bäret i produktionen. 

färska acaibär från amazonas

Beredningsform – Välj mellan pulver, kapslar och dryck

Om du vill köpa acai så har du tre olika beredningsformer att välja mellan. Det vanligaste formerna är dock rent pulver och kapslar.

Kapslar

Kapslar är ett perfekt val om du snabbt och enkelt vill få i dig en näringsbomb. Du kan dessutom ta med dig dem på resor och slipper spill. I kapslar är bäret frystorkat och malet och förlorar inte sitt höga näringsvärde.

Pulver

Ett rent pulver däremot är ett mycket bra alternativ om du vill smaksätta smoothies, yoghurt eller liknande med det goda pulvret. Acaibär har nämligen en populär smak. Många liknar bärets smak med en blandning av choklad och blåbär. 

Flytande

Det finns även acai i flytande form. Du kan till exempel hitta råpressad juice att shotta för att ta del av superbärets nyttiga egenskaper.

Så här använder du acai

Det finns flera sätt att använda ett acaipulver på. Möjligheterna är i princip oändliga. De flesta tycker om att använda bäret till frukost eller mellanmål.

Du kan till exempel blanda ner pulvret i smoothies eller chiapuddingar. Då får du både smak och färgsättning. Det är även populärt att tillsätta acai i en bowl. Då blandar du ut pulvret med yoghurt och toppar med frukt, bär och frön. Pulvret går också att använda i bakning och matlagning. 

Dosering av acai

Hur mycket acai du ska ta per dag varierar beroende på vilken beredningsform du har köpt. Det finns inget minsta rekommenderat intag. Istället använder du superbäret som vilket annat livsmedel som helst. Det bästa är helt enkelt att äta det regelbundet i moderata mängder.

Om du vill använda bäret i din matlagning så brukar det räcka med 1-2 matskedar för att få både god smak och fin färg. Det motsvarar runt 3-6 gram rent pulver. Om du däremot köper kapslar så står det på förpackningen hur många kapslar du bör ta varje dag.

Högt näringsvärde i acaipulver

Acai har ett mycket högt näringsvärde och klassas därför som ett superbär. Trots sin ringa storlek innehåller bäret bra mycket mer näring än många andra frukter och bär.

Bäret innehåller bland annat:

 • Vitaminer
 • Mineraler
 • Antioxidanter
 • Fettsyror

I acaibäret hittar du gott om nyttiga fettsyror, bland annat omega 3, 6 och 9 i en bra balans. Dessutom finns kraftfulla antioxidanter som skyddar din kropp från fria radikaler. Bäret innehåller sex gånger mer antioxidanter än blåbär. Antioxidanterna minskar risken att kroppens celler skadas, vilket förhindrar förtidigt åldrande. Antioxidanterna verkar även inflammationshämmande och skyddar dig mot jobbiga sjukdomar såsom diabetes. 

Det finns även gott om vitaminer i superbäret, bland annat vitamin A och vitamin C. Vitamin A är extra viktigt då det hjälper till att stärka immunförsvaret. Det gäller även vitamin C, som samtidigt gör dig pigg och energisk.

Bäret innehåller även järn, koppar, magnesium, krom och mycket mer. Det är helt enkelt rejält med näring i en liten förpackning.

Biverkningar av för mycket acai

Du behöver inte oroa dig för att få några biverkningar om du äter för mycket acai. Det finns nämligen inga kända biverkningar så länge som du inte är allergisk mot bäret.

Precis som med alla livsmedel bör du dock äta moderata mängder och inte överdriva ditt intag. Ha i åtanke att 1-2 matskedar torkat pulver motsvarar mycket mer i färska bär.

Så hittar du den bästa acaiprodukten för din hälsa

Som grund till vårt stora test har vi använt oss av användares recensioner samt den information som finns tillgänglig om produkterna.

Du kan själv jämföra produkter för att hitta det acaitillskott som du tycker bäst om. Vi har därför tagit fram en lista på saker du bör tänka på när du jämföra olika produkter.

 • Koncentration – Hur mycket acai finns det i produkten du är intresserad av?
 • Ingredienser – Om produkten inte innehåller 100 % acai så finns det andra tillsatser. Kika därför på ingredienslistan för att se om produkten innehåller sötning eller liknande. 
 • Smak – Ju renare produkten är, desto intensivare blir smaken. 
 • Pris – Vad kostar tillskottet per 100 gram eller portion och hur stor budget har du?
 • Tillverkningsland – Är produkten tillverkad i Sverige eller utomlands?
acaibär en superfood

Genom att göra en noggrann jämförelse så ökar chansen att du blir nöjd med ditt val. Kom ihåg att pulver och drycker kan ha olika smak. Om du inte gillar en viss produkt, så finns det många andra som väntar på att bli testade.

Vilket acaipulver är bäst?

Vi har utsett marknadens bästa acaipulver. I vårt ”bäst i test” utsåg vi en vinnare som har fått flera goda användaromdömen. Vi tror att detta kan vara är ett perfekt alternativ för dig som vill investera i din hälsa.

 1. Healthwell Acaipulver EKO (bästa i våran undersökning)

Få in mer näring i din vardag

Om du har läst hela vårt test så vet du vilken acaiprodukt som blev vår testvinnare. Genom att införa acai i din vardag så får du i dig rejält med näring, något som din kropp kommer att tacka dig för. 

Acai är ett välkänt superbär vars näringsprofil slår många andra livsmedel med hästlängder. Det var inte allt för längesen bäret blev känt för den svenska marknaden. Detta sydamerikanska bär går att använda i allt från bowls till smoothies.

I vår köpguide fick du gott om information om acaibäret och vilka produkter du bör köpa. Lycka till!

FAQ – Vanliga frågor 

Finns det veganskt acaipulver?

Tack vare det faktum att acai är ett bär, så är de flesta produkter naturligt veganska. Kika bara på förpackningen så att inget gelatin eller liknande har använts i framställningen av den färdiga produkten.

Kan jag värma upp acaipulver?

Ja, det går bra att värma upp pulvret och du kan därför använda det i din bakning. 

Kan jag få ont i magen av acaitillskott?

Magont är ingen känd biverkning, men om du har en känslig mage så rekommenderas det att du alltid tar ditt tillskott tillsammans med mat.

Är acai nyttigare än svenska bär?

Såväl acai som svenska bär är mycket nyttiga och har en bra näringsprofil. Tillsammans så kompletterar de varandra och båda bör finnas i din kost.

Källhänvisning: https://kurera.se/acai-superbaret-fran-amazonas/

”Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.”