Bästa EAA

Senaste uppdaterad:

Alla seriösa gymbesökare har EAA i väskan och tar en skopa innan träningspasset drar igång. Då vet de att de får ut maximalt av sin träning. Vi har testat alla populära produkter för att hjälpa dig att göra det bästa EAA köpet.

I vårt bäst i test får du gott om tips och råd inför ditt köp. På så sätt kan du snabbt få fart på kroppens proteinsyntes och börja se resultat av din träning. Utan dessa essentiella aminosyror kommer det att dröja lång tid innan du får samma synliga resultat.

Listan: Bäst i test EAA

Vi har gått igenom vilka olika typer av tillskott som kan hjälpa dig att maximera dina träningsresultat, här i form av EAA

core_eaa_powder
Rank 1 / 8

Core EAA Powder

Betyg

99

Pris

249 kr

Typ

Pulver

Mängd

400 g

Bäst i Test

Vår testvinnare från svenskt kosttillskott har alla de egenskaper som vi vill se i en bra EAA. Optimerar både vid uppbyggnad av ny muskelmassa och för att behålla den samt minska förslitningar. Förstärkt med L-glycin och B6. Finns i flera smaker där flera uppskattas av användare, Fina betyg överlag där smak, effekt får bra omdömen.

EAA-AWARE-330G
Rank 2 / 8

EAA AWARE 330G

Betyg

98

Pris

195 kr

Typ

Pulver

Mängd

330 g

SmakfavoritInget socker & Vegansk

Svenska aware har knåpat ihop denna blandning av högkvalitativa aminosyror. Fri från socker och vegansk. Fantastiskt fina omdömen och betyg inte minst för smaken Hallonsoda, slurp!

EAA-Hardcore-360-g
Rank 3 / 8

EAA Hardcore, 360 g

Betyg

97

Pris

279 kr

Typ

Pulver

Mängd

360 g

Högdoserat

Gymgrossisten saluför denna toppsäljare, EAA hardcore från Chained Nutrition. 10 300 mg EAA och extra arginin samt citrullin gör denna till en favorit hos många som tränar hårt.

Supreme-EAA
Rank 4 / 8

Supreme EAA, 250g

Betyg

97

Pris

139 kr

Typ

Pulver

Mängd

250 g

Storsäljare från välkända Star Nutrition. Essentiella aminosyror i fri form för inteag efter träning eller mellan måltider. Inga kolhydrater. Nöjda användare.

24-Star-Nutrition-Amino-Energy
Rank 5 / 8

24 x Star Nutrition Amino Energy

Betyg

96

Pris

249 kr

Typ

Dryck

Mängd

24 * 330 ml

Denna EAA dryck finns i ett antal olika smaker. Innehåller både koffein, EAA och BCAA. Dessutom vegansk och utan socker. Riktigt omtyckta smaker.

Rank 6 / 8

Better You Premium EAA

Betyg

95

Pris

279 kr

Typ

Pulver

Mängd

400 g

För hård träning

Fler grenade aminosyror i ett pulver med uppskattade smaker. Extra hög halt av L-leucin. Förstärkt med kokosvatten och rödbetspulver för extra mineraler och vitaminer. Recensioner pratar om god smak, renast på marknaden och fin återhämtning.

Rank 7 / 8

XLNT sports EAA

Betyg

94

Pris

249 kr

Typ

Pulver

Mängd

500 g

MM Sports saluför denna EAA som har riktigt fina betyg hos användare. Hög halt leucin, vegansk och sockerfri gör denna omtyckt och placerar sig därmed på vår lista.

Rank 8 / 8

Holistic eaa

Betyg

84

Pris

385 kr

Typ

Pulver

Mängd

270 g

Med citronsmak och tillsatt magnesium och B6 vitamin. Inget speciellt, halvbra betyg och lite dyr för vår smak.

bästa eaa

En köpguide om EAA

Det finns ett stort utbud av tillskott på marknaden och vi har granskat alla för att kunna hitta den bästa produkten. Det EAA som är bäst i test blev vår testvinnare tack vare den höga kvalitén produkten håller och fördelningen av aminosyrorna.

Ta en titt på vår topplista för att för att få tips om de bästa alternativen. Vi har dessutom knåpat ihop en uttömmande köpguide åt dig som är sugen på att testa tillskottet för att maximera din träning.

Vad är EAA?

EAA är ett tillskott som består av nio essentiella aminosyror. Essentiella betyder att kroppen inte själv kan producera dessa. Om du vill höja nivåerna i kroppen så måste du därför ta ett tillskott.

Det tillskottet innehåller är aminosyrorna fenylalanin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, treonin, tryptofan och valin. Aminosyror anses vara kroppens byggstenar och när du ska bygga muskler så behöver du extra många. 

Det finns en stor anledning till varför du bör satsa på ett högkoncentrerat tillskott av dessa aminosyror när du tränar. Anledningen är att aminosyrorna har en stor inverkan på proteinsyntesen, som i sin tur är viktig för din muskeluppbyggnad och muskeltillväxt. Det vanligaste är att ta tillskottet i form utav ett pulver.

Därför ska du använda EAA efter träningen

Om du tar ett tillskott med EAA innan träningen så kan du få mängder av fördelar. Det är inte för inte som du hittar tillskottet i gymbesökares väskor. Om du tar en dryck med extra protein efter träningen så är det detta tillskott du ska ta innan. 

Några av fördelarna är bland annat:

 • Stimulering av muskeluppbyggnaden
 • Förbättrad och snabbare återhämtning
 • Hämmar uppkomsten av träningsvärk

Med hjälp av ett tillskott av aminosyror kan du ta din träning till nästa nivå. Du kommer att kunna prestera bättre och snabbt påskynda din muskeluppbyggnad. Dessutom blir återhämtningen bättre och din kropp kommer att känna sig pigg och redo inför nästa träningspass.

Hög halt av L-leucin ger dig större muskler

Det är framförallt L-leucin som är den viktigaste aminosyran i ditt tillskott. Se därför till att välja ett tillskott där ration med L-leucin är hög. Det tillskott som är bäst i test har en hög halt av L-leucin, vilket kommer att maxa dina muskler.

L-leucin har mycket stor betydelse när det gäller att få fart på proteinsyntesen och muskeluppbyggnaden. Det bästa är om halten är mycket hög, gärna med en ratio på 6:1:1 eller 8:1:1. Där anger den högre siffran hur mycket L-leucin produkten innehåller i förhållande till övriga aminosyror.

Tillskottet ser även till så att musklernas nedbrytning stoppas och att återuppbyggnaden får en rasande fart. Dessutom ger aminosyrorna dig extra energi när du ska lyfta tungt. 

leucin i eaa

Alla essentiella aminosyror i ett enda tillskott

Om du tar ett tillskott med BCAA får du endast i dig tre grenade aminosyror. Med hjälp av EAA får du dock i dig alla nio. Skillnaden mot BCAA är därför stor.

Alla nio essentiella aminosyror är viktiga och kan ge dig många positiva fördelar när du tar de som ett tillskott. Några av de aminosyror som ger dig bra effekt är följande:

 • Fenylalanin – Finns naturligt i bröstmjölk och påverkar ditt sinnestillstånd. Kan därför motverka depression och nedstämdhet samtidigt som den fungerar smärtstillande.
 • Isoleucin – Mycket viktig aminosyra som hjälper leucin med kroppens proteinsyntes.
 • Tryptofan – En källa till vitamin B3, vilket är en vitamin som ökar kroppens upptagningsförmåga av aminosyrorna. 
 • Valin – Stöttar kroppens mentala skärpa, fokus och koncentrationsförmåga.

Olika beredningsformer – pulver och kapslar

Det finns olika sätt att få i dig tillskottet på, det vanligaste är dock pulver. Det finns många högkoncentrerade pulver med god smak som du själv rör ut till en dryck tillsammans med vatten. 

Det finns få naturella pulver då aminosyror generellt har en besk smak, men däremot många goda med smaker av allt från jordgubbe till sura colanappar.

Det bästa valet är att välja ett tillskott utan sötningsmedel och socker, eller med mycket lite. Då får du ett hälsosammare alternativ. Du kan även hitta kapslar på marknaden, men de är ovanligare och därför svåra att få tag i.

När ska jag inta EAA?

Den bästa effekten får du om du intar EAA på tom mage. Då kan tarmarna fokusera på att plocka upp aminosyrorna och verkligen tillgodogöra sig dem. Du bör ta tillskottet innan ditt träningspass drar igång.

Det gör dock inget om du missar att ta tillskottet innan träningspasset. Du kan i princip ta det när som helst under dagen och ändå dra nytta av dess effekt. Doseringen är i de flesta fall en skopa, vilket innebär 10-15 gram aminosyror per portion.

EAA:s skillnad mot BCAA

Det kan vara svårt att veta vad som är bäst – EAA eller BCAA. Båda dessa tillskott innehåller aminosyror som hjälper dig med proteinsyntesen. EAA:s skillnad mot BCAA är att det första innehåller alla nio essentiella aminosyror. BCAA däremot innehåller endast tre grenade aminosyror.

Om du står i valet och kvalet är det därför bäst att satsa på EAA. När du märker de stora effekterna kan du sedan testa dig fram och se om du upplever någon positiv förändring när du tar enbart BCAA. Du får i dig alla BCAA:s aminosyror, oavsett vilken produkt du väljer. 

topp produkter eaa skillnad bcaa

Biverkningar av för mycket aminosyror

Du behöver inte vara rädd för att få i dig för mycket aminosyror, det finns nämligen inga studier som rapporterar om farliga biverkningar. Precis som med allting annat så gäller det dock att följa den doseringen som förpackningen anger och ta tillskottet med måtta.

Eventuella biverkningar som du kan drabbas av vid överdosering är magont, diarré, förstoppning och andra magrelaterade tillstånd. 

Så här väljer du det bästa tillskottet av EAA

För att hitta det bästa tillskottet för just dig och dina behov så finns det många saker att tänka på. Framförallt är det viktigt att göra en jämförelse av olika produkter, precis som vi har gjort i vårt test.

Du bör bland annat tänka på följande:

 • Antal aminosyror – Ditt EAA bör helst innehålla alla nio aminosyror, om inte så många som möjligt. Framförallt måste tillskottet innehålla alla aminosyror i BCAA, alltså leucin, isoleucin och valin.
 • Smak – Smaken är mycket viktig. Du ska trots allt dricka ditt tillskott flera gånger i veckan. Nöj dig därför inte med en halvdålig smak när utbudet är så pass stort. 
 • Ratio – Ration av L-leucin och övriga aminosyror är viktig och bestämmer hur snabbt du får igång kroppens muskeluppbyggnad. Ration 2:1:1 är låg, medan 8:1:1 sätter mer fart på kroppen.
 • Inga onödiga tillsatser – Aminosyrorna ska tas på tom mage för bäst effekt. Välj därför ett tillskott utan onödiga tillsatser såsom socker och kolhydrater som stör upptaget.

Vi har utsett marknadens bästa EAA

Vår bäst i test-vinnare har en mycket hög halt av L-leucin och håller hög kvalitet. Dessutom är det ett budgetmedvetet val som kommer att hjälpa dig att maxa dina träningsresultat. Ta en kik på vår topplista för att se vilken produkt du bör satsa på.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Vad är bäst – EAA eller proteinpulver?

Båda tillskotten hjälper dig att bygga muskler, skillnaden är dock att den ena får igång proteinsyntesen medan det andra bidrar med extra protein. Det bästa är därför att dricka en kombination av de båda.

Innehåller tillskottet fett och kolhydrater?

Nej, tillskottet innehåller endast aminosyror och därför är det endast ett tillskott och ingen måltidsersättning. 

Kan jag lösa upp pulvret i mjölk?

De flesta pulver är gjorda för att lösas upp i vatten. Det ger även bäst effekt då pulvret ska intas på tom mage.

Hur ska jag göra om pulvret smakar äckligt?

Det finns mängder med smaker att välja mellan. Om du inte gillar den smak du köpt kan du därför testa olika tillverkares utbud av smaker. Du kan även blanda ner det upplösta pulvret i juice eller en smoothie. Dock kan du då få en något mindre effekt.

Maxa dina träningsresultat med essentiella aminosyror

Om du känner att du inte får några synliga resultat trots att du dricker proteinpulver och lyfter tungt på gymmet, då ska du satsa på ett tillskott av EAA. Dessa nio essentiella aminosyror kan kroppen inte själv tillverka, och med ett extra tillskott kan du snabbt få en brinnande fart på muskelbyggandet.

Tillskottet finns både i vanliga livsmedelsbutiker och online och är enkelt att få tag i. Alla tillverkare har många goda smaker på pulvret, så du har något gott att se fram emot innan varje träningspass.

I vårt stora test utsåg vi vilket tillskott som ger dig bäst resultat och därmed finns det ingen tvekan om vilken produkt du bör köpa. Lycka till!

Källhänvisning: svensktkosttillskott.se/allt-du-behover-veta-om-eaa