Bästa Gainer

Senaste uppdaterad:

Vill du få snabbare återhämtning, mer energi och ökad vikt? Då ska du satsa på en riktigt bra gainer! Det är nämligen detta kosttillskott som hjälper dig att snabbt öka din muskelmassa och få bra träningsresultat.

I vårt bäst i test har vi noggrant granskat och testat en rad olika kosttillskott för att se hur effektiva de är. Vi har sedan tagit de allra bästa produkterna och rangordnat dem i en topplista med bästa gainer längst upp.

Om du har frågor och funderingar inför ditt köp så kan du läsa mer i vår matnyttiga guide. Där står allt du behöver lära dig om dosering, effektivitet och kalorier.

Listan: Bäst i test Gainer

core_gainer_
Rank 1 / 5

Core Gainer

Betyg

99

Pris

399 kr

Typ

Pulver

Mängd

4 kg

Bäst i Test

Storsäljare hos Svenskt kosttillskott. Finns i flera fina omtyckta smaker. 29 gram protein per portion. Perfekt för att bygga på sig vikt och muskler. Mycket fina betyg och omdömen generellt sätt.

Supreme-Mass
Rank 2 / 5

Supreme Mass

Betyg

97

Pris

149 kr

Typ

Pulver

Mängd

1.5 kg

Gymgrossistens storsäljare när det gäller återhämtning och viktökning. Flera smaker, låg laktoshalt och utan sötningsmedel. Bra smak, gör jobbet och riktigt bra är några av väldigt många bra omdömen.

raw_extreme
Rank 3 / 5

RAW Extreme Gains

Betyg

96

Pris

599 kr

Typ

Pulver

Mängd

4,5 kg

Tätt kaloriinnehll och en mix av snabba och långsamma kolhydrater för jämt blodsocker. 40 g protein per portion. Höga betyg hos användare

BodyScience-Sports-Gainer-5kg-Strawberry-1
Rank 4 / 5

Gainer - Body science

Betyg

95

Pris

349 kr

Typ

Pulver

Mängd

5 kg

Prisvärd och omtyckt gainer. Storpack med gainer, glutenfri och utan sötningsmedel. Bygg muskler och påskynda återhämtning med denna fina produkt som är lite snällare mot plånboken.

Massive-Mass
Rank 5 / 5

Massive Mass - Swedish supplements

Betyg

94

Pris

449 kr

Typ

Pulver

Mängd

1.5 kg

Över 1000 kcal per portion samt 3 g kreatin. Kvalitetsprodukt med 58 g protein per portion. Flesta betygen är bra.

bästa gainer

Allt du vill veta om gainer

De flesta muskelkillarna på ditt gym använder antagligen en gainer. Det är så de snabbt och smidigt kan öka i vikt och lägga på sig flera kilo muskelmassa. Tack vare ett överskott av kalorier får kroppen den energi som krävs för muskelutveckling och energiinlagring. 

Men marknaden är full av olika gainertillskott, så hur ska du egentligen kunna veta vilket som är effektivast? För att få fram den absolut bästa produkten har vi genomfört ett stort test där vi utser en testvinnare.

I detta bäst i test finns det ett gainertillskott för alla, speciellt för dig som vill ha bättre muskeltryck och snabbare återhämtning mellan träningspassen. 

Vad är gainer?

Gainer är något som trogna gymbesökare använder när de vill öka sin muskelmassa. Det är nämligen ett tillskott som snabbt och utan krusiduller hjälper kroppen att viktöka. Det som ökar är dock inte fettvikten, utan muskelvikten.

Innehållet består utav snabba kolhydrater och protein. Kolhydraterna förekommer ofta i form utav fruktsocker, maltodextrin eller vassle. Det är en noggrant sammansatt mix som ger dig gott om energi och mer muskelmassa. Ibland finns även fetter och keratin med på ingredienslistan.

Kosttillskottet innehåller en hög nivå av kalorier och ger dig ett lagom tillskott av protein. Det kan likställas med ett mellanmål för alla som tränar hårt. Tillskottet kommer dessutom i många goda smaker.

Vem ska använda en gainer?

Alla som tränar hårt och lyfter tungt på gymmet kan dra fördel av att använda ett gainertillskott. Det gäller framförallt alla som har svårt att äta tillräckligt under dagen. Det är nämligen välkänt att man behöver äta mycket för att kroppen ska kunna återhämta sig och lägga på sig muskelmassa.

Såväl män som kvinnor kan använda tillskottet. Det finns även laktosfria och veganska alternativ om du har en specifik kosthållning. Då behöver du bara kika på ingredienslistan för att se vilken sorts kolhydrater och proteiner som pulvret är tillverkat av.

gainer för dig som lyfter tungt på gymmet

Vegansk och laktosfri gainer

En vegansk och laktosfri gainer kan till exempel inte innehålla vassle då det är en mjölkprodukt. Om du är vegan behöver du ett tillskott baserat på växtbaserade ingredienser, till exempel protein från havre, ärtor och ris samt kolhydrater från fruktos och maltodextrin.

I en laktosfri variant däremot förekommer det ofta laktosfritt vassle eller laktosfritt mjölkproteinisolat.

Fördelar med en gainer

Det finns många fördelar med att använda en gainer. En stor fördel är att du får i dig ett kaloriöverskott utan att behöva vräka i dig socker eller andra näringsfattiga onyttigheter. Det är dock inte den enda fördelen.

Ett gainertillskott ger dig:

  • Snabbare återhämtning
  • Ökad muskelmassa
  • Viktuppgång
  • Kaloriöverskott

Alla ovanstående punkter är helt enkelt en vinnande mix för dig som snabbt vill lägga på dig muskelmassa på gymmet. Av en enda portion får du ofta i dig hela 400 kalorier. 

Lättlösligt pulver som ger en god dryck

Om du är sugen på att börja använda ett gainertillskott, då kommer du ha många goda drycker att se fram emot under dagen. Kosttillskottets beredningsform är nämligen ett pulver som du själv blandar ut i valfri vätska och sedan dricker.

Du kan blanda ut din gainer i vanligt vatten eller varför inte i mjölk. Genom att mixa gainern med mjölk och en banan så får du en god shake med tjock konsistens som känns läskande efter träningspasset. Mjölken ger dessutom lite extra kalorier.

De vanligaste smakerna är choklad, vanilj och jordgubbe, men du kan även hitta allt från salted caramel till päron och hallon.

Den dagliga doseringen

När du använder ett gainertillskott så ska du få i dig stora mängder. Just därför säljs det i stora förpackningar. Du kan ofta hitta förpackningar på både ett och fyra kilo. 

Vi rekommenderar att du börjar med att köpa den minsta förpackningen. Då kan du testa de olika smakerna och hitta din nya favorit innan du satsar stort och köper den största förpackningen.

Den dagliga doseringen anges på förpackningen och varierade i vårt test. Vanligtvis handlar det om cirka 100 gram (2-4 skopor beroende på märke.) Den största andelen består av lättillgängliga kolhydrater följ av protein. 

Det bästa är att dricka tillskottet efter ditt träningspass. Då skriker kroppen efter näring och tar gärna emot både kolhydrater och protein att återhämta sig och bygga muskler med.

Eventuella biverkningar vid överanvändning 

Det finns inga farliga biverkningar av att använda denna form utav kosttillskott. Det enda som kan hända är att du går upp för mycket i vikt om du dricker många portioner tillskott och samtidigt inte tränar. 

Eftersom tillskottet ska ge dig ett kaloriöverskott kommer du att lägga på dig fett istället för muskler om träningen uteblir. Om du gör ett längre uppehåll i din träning bör du därför även göra ett uppehåll med kosttillskottet.

Så väljer du rätt gainertillskott

För att hitta den bästa gainern finns det några saker du bör kika lite extra på. Genom att noggrant jämföra olika tillskott ökar chansen att du hittar det bästa för just dig.

  • Näring per portion – Hur mycket kalorier, kolhydrater och protein får du i dig per portion
  • Smak – Vilka smaker kan du välja mellan?
  • Pris – Vad kostar tillskottet per portion och hur stor budget har du?

De ovanstående punkterna är några av de saker vi tittade närmare på i vårt test. Det smartaste är att välja det märke du tycker verkar bäst och sedan smaka dig fram. Smaken är trots allt individuell och därför är det bra att testa vilken smak du tycker om mest. Därefter är det bara att vänta på att du ska märka av de synbara effekterna av din hårda träning.

välj rätt gainer och handla online

Vi har utsett en testvinnare!

Efter ingående tester har vi utsett den gainer som är bäst i test. Detta gjorde vi genom att noggrant smaka oss fram och granska ingredienslistor. Givetvis har vi även testat de olika tillskottens effekt för att kunna ge dig en värdig testvinnare!

FAQ – Vanliga frågor

Hur räknar jag fram om tillskottet är prisvärt?

För att se vad tillskottet kommer att kosta dig kan du kika på pris per portion och dag. Det gäller framförallt om du planerar att dricka flera portioner varje dag.

Finns det en mjölkfri och laktosfri gainer?

Det finns många laktosfria produkter och det står då angivet på förpackningen. För mjölkfria produkter måste du välja ett veganskt tillskott.

Hur länge håller en öppnad förpackning?

Om du köper en förpackning på fyra kilo så vore det tråkigt om utgångsdatumet är kort. Men så länge du återsluter påsen noggrant så håller tillskottet ofta sin höga kvalitet i flera år.

Hur många portioner kan jag dricka varje dag?

Det vanligaste är att dricka en portion per dag, men för att maxa ditt intag kan du dricka upp till tre portioner per dag. Tillskottet ska dock inte ersätta dina näringsrika måltider.

Maxa ditt muskelbygge med viktuppgång

För att lägga på dig mer muskler måste du få i dig kalorier och öka i vikt. Allt detta kan en gainer hjälpa dig med. Genom att dricka ett riktigt gott och välbalanserat kosttillskott med kolhydrater och proteiner får du snabbt synliga resultat.

Efter en noggrann granskning och ett ingående testande lyckades vi sammanställa en topplista och utse en testvinnare. Allt för att du ska kunna hitta det bästa tillskottet för just dig och din träning. Lycka till med ditt köp!

Källhänvisning: https://www.bodybuilding.com/content/6-important-reasons-to-use-a-weight-gainer.html