Bästa Gurkmejan

Senaste uppdaterad:

Gurkmeja innehåller ett ämne som heter curcumin som är ett väldigt potent anti inflammatoriskt ämne som har flera fördelar när det kommer till hälsan. Det finns viss forskning som stödjer att det kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

I denna text kan du läsa mer om vilken som är den bästa gurkmejan och varför den blivit utsett till bäst i test.

Vi kommer att gå igenom vad gurkmeja är bra för, vad det innehåller samt hur det kan användas som hälsokost. I listan nedan kan du se och köpa den gurkmejan som fick det bästa betyget.

Gurkmeja - Bäst i test

Använd vår topplista när du ska köpa gurkmeja. Första produkten är den som är utsedd till bäst i test. Listan är sorterad på betyg.

Rank 1 / 8

Healthwell Gurkmeja Premium

Betyg

95

Pris

249 kr

Antal

60 kapslar

Bäst i Test!

Naturligt extrakt i hög dos av curcumin med kompletterande svartpepparextrakt gör detta till en favorit hos oss och många användare. Kraftfull antioxidant som hjälper immunsystem och leder att fungera bra. Bland de bästa betyg vi sett av användare på en produkt.

rawpowder-gurkmeja-pulver
Rank 2 / 8

Rawpowder gurkmeja pulver

Betyg

93

Pris

65 kr

Mängd

125 g

Typ

Pulver

100% ekologisk gurkmeja i pulverform. Flera nöjda användare som anger att de fått hjäp med sina ledproblem. Pulver gör att du kan använda det i maten både som smak och färgsättare samtidigt som det är nyttigt, perfekt.

CurcuMix-Green-Line
Rank 3 / 8

CurcuMix Green Line

Betyg

93

Pris

279 kr

Antal

60

Typ

Kapslar

Denna mix innehåller i första hand gurkmeja men även svartpeppar som boostar effekten. Även ingefära, boswellia och chili är tillsatt vilket också kan ge dig en positiv effekt. Höga betyg hos användare som har märkt effekt på framförallt lederna.

MedicineGarden-Curamin
Rank 4 / 8

MedicineGarden Curamin

Betyg

91

Pris

398 kr

Antal

90

Typ

Kapslar

Högdoserad gurkmeja som även innehåller boswellia. Båda ämnena är kända för att minska oxidativ stress, värk i leder och öka rörligheten. Får lite lägre betyg pga priset, kan dock vara värt att testa för dig som inte får effekt av andra produkter.

Aurora-Mega-Liposomal-Curcumin-C-vitamin
Rank 5 / 8

Aurora Mega-Liposomal Curcumin + C-vitamin

Betyg

91

Pris

495 kr

Mängd

32 doser

Typ

Flytande

Aurora curcumin tillverkas genom att små partiklar innesluts i kroppsegna fosfolopider som enklare tas upp i tarmen. Låter intressant men vi har inte testat denna själva och har inte hitta så mång omdömen på nätet.

gurkmeja-healthwell
Rank 6 / 8

Gurkmeja - Healthwell

Betyg

90

Pris

169 kr

Antal

60

Typ

Kapslar

Ren gurkmeja med kurkumin i vegetabilisk kapsel. Användare rapporterar bra pris, lindring av artros samt några som inte märkt någon effekt.

Lamberts-Gurkmeja-10000-mg
Rank 7 / 8

Lamberts Gurkmeja 10000 mg

Betyg

90

Pris

189 kr

Antal

60

Typ

tabletter

Lambert gör högdosera gurkmeja från koncentrat av rötterna. Ej för barn under 18 år, gravida eller ammande. Man ska inte heller ta dem under lång tid.

Dr.-Mercola-Curcumin-Advanced
Rank 8 / 8

Dr. Mercola Curcumin Advanced

Betyg

87

Pris

449 kr

Antal

30

Typ

kapslar

Använder en tidsfördröjande teknologi som vi känner kanske inte påverkar utfallet så mycket. Rätt dyr i förhållande till likvärdiga produkter.

Vad är gurkmeja bra för?

Gurkmeja har använts världen över i tusentals år och har många hälsofördelar. Det finns viss forskning som tyder på att dess ämne curcumin har ett påvisat resultat mot cancer. Det finns också mycket som tyder på att det motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. 

Gurkmeja härstammar från Asien och är i grund och botten en ingefäraväxt och en tropisk typ av ört. Förutom att användas till att färga kläder och textilier så används den också som hälsokost, naturläkemedel och inom matlagning. 

Överlag så är gurkmeja bra för hälsan och hjälper till att hålla dig frisk och pigg. Forskare är relativt säkra på att ämnet curcumin är en antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper som bidrar till att stärka immunförsvaret och hålla sjukdomar borta. 

Detta innehåller gurkmeja

Gurkmeja innehåller 3-5 procent curcumin som mest troligt är en antioxidant som kan motverka sjukdomar samt stärker immunförsvaret. Gurkmeja är en ingefäraväxt som också används i olika curryblandningar. 

Utöver dess huvudämne curcumin så innehåller även gurkmeja salt, vatten, fibrer och sockerarter. 

Kroppens upptagningsförmåga 

När det gäller den aktiva substansen i gurkmeja, curcumin, så kan kroppen oftast bara ta upp cirka 5-10% av detta om man äter gurkmeja rent. 

Däremot kan man tillsätta svartpeppar som hjälper kroppen att ta upp mer av den aktiva substansen. Tillsätter man svartpeppar vid intag av gurkmeja så kan kroppen istället ta upp betydligt mer. 

Därför är det ett tips att välja ett kosttillskott som innehåller svartpeppar också, för att hjälpa kroppen med upptagningen av curcumin. 

Positiva effekter av gurkmeja

Gurkmeja har som tidigare nämnts ett antal positiva effekt på vår kropp och hälsa. Nedan kan du läsa lite mer ingående om vilka dessa effekt är. 

  • Anti-inflammatoriska egenskaper – Något som orsakar väldigt många sjukdomar är kroniska inflammationer. Curcumin som finns i gurkmeja kan hjälpa till att bota många av dessa inflammationer. 
  • Antioxidant – Förutom att curcumin är en väldigt potent antioxidant så hjälper det också kroppen att förstärka den egna tillverkningen av antioxidanter. 
  • Hjärtat– Det finns ett flertal studier som visar på att curcumin kan leda till förbättring av endotelfunktionen i hjärtat. I en studie som gjordes visade det sig att 4g curcumin om dagen kunder reducera risken för hjärtattack med 65%. 

Därför bör du ta gurkmeja-tillskott

Vi hoppas att du nu har fått lite bättre koll på vad gurkmeja är, vad det kan användas till och vad det är bra för. 

All gurkmeja du hittar på denna sida har fått väldigt positiva användarbetyg när det gäller effekten på hälsan och välmående. Du kan välja mellan gurkmeja i flera olika former som pulver, kapslar och tabletter, vilket som helst passar dig bäst. 

Om du vill hålla dig frisk samt minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och hjälpa kroppen att bygga upp antioxidanter och sitt immunförsvar så rekommenderar vi starkt att du prova på att ta gurkmeja som ett extra tillskott i vardagen. 

Genom att få i dig en mängd av curcumin varje dag så ökar du dina chanser att leva ett långt och friskt liv. 

FAQ – Vanliga frågor om gurkmeja

Vad är gurkmeja bra för?

Gurkmeja är bra för att förhindra och förebygga sjukdom. Dess huvudsubstans curcumin hjälper kroppen att bilda antioxidanter och stärker immunförsvaret. 

Kan gurkmeja ge biverkningar?

Det finns inget som rapporterar att gurkmeja har några väsentliga biverkningar på kroppen.

Är gurkmeja bra för huden? 

Även om huden inte är det främsta området när det gäller gurkmeja så innehåller den antioxidanter som kan motverka fria radikaler och förebygga oxidering i hudcellerna, vilket i sin tur kan ge en friskare hy. 

Kan man må illa av gurkmeja? 

Om du äter väldigt stora mängder av roten varje dag så finns det en risk för illamående och kräkningar. Men då ska du äta extremt stora mängder. 

Finns gurkmeja på apoteket? 

Ja. Gurkmeja finns i form av tabletter att köpa på apoteket.