Bästa Kasein Protein

Senast uppdaterad 7 juni, 2024 av Andreas Börjesson

Vill du se större resultat av din träning och öka muskelmassan? Då ska du börja dricka kaseinpulver. I vårt stora test av detta kosttillskott hittar du de bästa kasein protein alternativen på marknaden just nu.

Kasein är ett fullvärdigt tillskott som tas upp långsamt av kroppen. Därmed kickas muskelsyntesen igång och pågår under en längre tid. Alla tillskott har goda smaker och ett högt näringsvärde.

Kika på vår onlinebaserade bäst i test-lista och läs vår omfattande köpguide för att kunna göra ett riktigt bra köp av bästa kaseinpulver.

Sidan innehåller annonslänkar

Kasein Protein bäst i test

Dessa Casein produkter är de bästa vi hittat, här finns olika typer av bra kaseinpulver att välja på.

Core Casein - Svenskt kosttillskott

Core Casein - Svenskt kosttillskott

Upptäck toppkvalitet casein från Svenskt Kosttillskott, ett proteinrikt tillskott framställt från mjölk med låg laktoshalt, perfekt anpassat för träningsentusiaster. Denna produkt har mottagit lysande omdömen från användare och har snabbt blivit en favorit på marknaden. Särskilt chokladsmaken har fått beröm för sin utsökta smak och är den mest uppskattade varianten bland konsumenter. Med tanke på dess höga användarbettyg och popularitet, har vi stolt utnämnt denna produkt till den bästa i vårt test.

 • Pris: 229kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 750g

Annons

CASEIN AWARE

CASEIN AWARE

Kvalitetsprodukt från svenska Aware. Detta mångsidiga proteinpulver blandas smidigt i shakes, berikar din morgongröt, eller förvandlar en enkel dessert till en näringsrik proteinpudding. Med en mängd positiva recensioner från nöjda användare, står det klart att Aware levererar på både smak och prestanda. Ett perfekt val för dig som söker efter ett pålitligt och flexibelt proteinalternativ.

 • Pris: 269kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 750g

Annons

Supreme Casein

Supreme Casein

Gymgrossistens storsäljare är denna casein produkt. Lägre laktoshalt och snäll för magen är faktorer som lyfts fram. Krämig, len och god smak är omdömen som lyfts bland många positiva omdömen.

 • Pris: 199kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 750g

Annons

Micellar Casein, 1560 g

Micellar Casein, 1560 g

Micellar Casein Protein är ett tjockt och krämigt mjölkprotein som ger imponerande 40 gram protein per portion. Dess micellära kaseinform gör att det har en unik och mättande konsistens, vilket gör det perfekt för att göra proteinpudding eller som ett matigt mellanmål. Dessutom har det inget tillsatt socker och erbjuder ett fullvärdigt kvalitetsprotein för muskelökning och återhämtning.

 • Pris: 463kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 1560g

Annons

bästa kasein stort test

Allt du vill veta om casein och kaseinpulver

Vi har genomfört en stor granskning av kasein protein för att utse det tillskott som är ”bäst i test”. I vårt test undersökte och utvärderade vi bland annat kaseinpulver från olika populära varumärken. Allt med målet att att kunna utse en testvinnare som är populär bland riktiga användare.

Så i detta test har vi lagt stor vikt på vad riktiga användare tycker om produkterna.

Om du vill lära dig mer om kasein protein och hur tillskottet används, då ska du läsa vår informativa köpguide här nedanför.

Kaseinprotein – Köpguide

Att välja rätt kaseinprotein är avgörande för att maximera dina träningsresultat och säkerställa att du får i dig tillräckligt med näring för optimal återhämtning.

I den här guiden kommer vi att gå igenom viktiga faktorer att tänka på när du väljer ett kaseinprotein, inklusive näringsinnehåll, smakpreferenser, lösbarhet och hur väl det passar med din diet och livsstil.

Oavsett om du letar efter det bästa alternativet för muskelåterhämtning över natten eller ett mättande mellanmål, är vår målsättning att hjälpa dig hitta det perfekta kaseinproteinet för dina behov.

Vad är kaseinpulver?

Kaseinpulver är ett kosttillskott som innehåller fullvärdigt protein. Det är ett perfekt tillskott för alla som tränar hårt och som vill hjälpa resultaten på traven.

Tillskottet innehåller dels kasein från mjölkprodukter och dels samtliga essentiella aminosyror. Tack vare dessa ingredienser får kroppen igång muskelsyntesen och muskeltillväxten ökar snabbt. Vanligt mjölkprotein består utav 80 % kasein. 

5 stora fördelar med kasein

Det finns en mängd fördelar med kasein. Fördelarna gäller framförallt för dig som tränar och som behöver få i dig extra protein, men alla kan dra nytta av dem. Tänk dock på att kasein inte är det rätta tillskottet för dig som är mjölkallergisk eller laktosintolerant. Tillskottet är ju nämligen gjort av just mjölk.

 1. Ökar din muskelmassa – Med ett regelbundet intag av kaseinpulver kommer du att se en ökad tillväxt av muskelmassa. Proteintillskottet används nämligen som musklernas byggstenar, vilket gör det till det optimala tillskottet när du styrketränar.
 2. Ger en ökad proteinsyntes – Tillskottet ger en ökad proteinsyntes. För denna effekt ska du dricka proteindrycken direkt efter träningen.
 3. Är ett fullvärdigt protein – Eftersom kasein är ett fullvärdigt protein behöver du inte komplettera det med något. Proteinet innehåller alla essentiella aminosyror som din kropp behöver.
 4. Är gott och enkelt att dricka – Eftersom proteintillskottet finns i en rad goda smaker är det enkelt att få i sig det. Du kan dessutom göra efterrätter såsom pudding. 
 5. Bryts långsamt ner i kroppen – Inget tillskott är så bra som detta om du vill få i dig protein som långsamt bryts ner av kroppen. 
därför är det viktigt med kasein och protein

Vem bör använda kasein?

Kasein protein är perfekt för alla som tränar hårt. Tillskottet hjälper nämligen kroppen att få ett högre proteinupptag och bygga muskler. Tillskottet är även bra för alla som går på diet och som vill undvika att musklerna bryts ner.

För bäst effekt bör du inta minst 20 gram protein per gång. Det gäller för såväl tillskott som för måltider. De flesta produkters rekommenderade intag innehåller dock mer protein än så, vilket ger dig en bra effekt.

När på dagen bör jag inta kasein?

Kasein har ett långsamt upptag, det innebär att kroppen kan tillgodogöra sig proteinet under många timmar. Det här är därför inte samma produkt som det explosiva vassle eller whey som du tar direkt efter träningen. Kasein kan du istället ta när som helst under dagen för att få ett extra proteintillskott.

Du kan alltså inta en kaseindryck som mellanmål eller som komplement till en måltid. Det populäraste är dock att ta kaseinpulver under kvällen så att kroppen kan tillgodogöra sig protein under hela din nattsömn.

Skillnaden mellan kasein och whey

Både kaseinpulver och whey är bra för din muskeltillväxt. De tas dock upp olika snabbt i kroppen och har därför olika användningsområden. För optimal effekt kan du alltid kombinera de två olika tillskotten.

Whey tas snabbt upp av kroppen som direkt får ett massivt proteintillskott direkt efter träningen när musklerna har brutits ner och ska återuppbyggas. Detta tillskott tas därför efter träningspasset.

Kasein tas däremot upp långsamt av kroppen. Det är populärt att ta kasein på kvällen, då får nämligen kroppen tillgång till protein för muskeltillväxten under hela natten. Det ger en snabb och effektiv muskeluppbyggnad. 

Så här hittar du de bästa kasein produkterna

I vårt test utsåg vi en testvinnare som faller de allra flesta i smaken. Men för att du ska kunna köpa det kaseinpulver som är bäst för just dig och din kropp är det alltid bra att göra en egen jämförelse.

Proteintillskott skiljer sig nämligen åt på diverse punkter. Men den kanske största vattendelaren är smaken. Vissa vill ha en smak av vanilj, andra vill ha jordgubbe eller choklad. Smaka dig fram för att hitta det pulver som är godast. Då blir det enklare att få i dig kaseinet av en ren vana. 

 • Hitta godast smak – Smaka olika tillskott för att hitta sen smak du tycker mest om.
 • Läs bra omdömen – Läs användares recensioner och omdömen. Då kan du bilda dig en bra uppfattning om hur stor effekt pulvret ger i verkligheten.
 • Gå på mättnadskänslan – Pulvret ska ge dig en mättnadskänsla, det innehåller nämligen mycket protein. Men hur länge håller du dig mätt på olika varumärkens tillskott?
 • Hög kvalitet – Det är viktigt att produkten håller hög kvalitet. Därför är det bra att satsa på svenska eller välkända varumärken.
 • Gör en prisjämförelse – Bestäm vilken budget du har och gör en prisjämförelse. De billigaste utbudet hittar du ofta på nätet.

Förutom de ovanstående punkterna är det även viktigt att kika på innehållslistan och granska alla ingredienser. Är det ett relativt rent pulver eller innehåller det många tillsatser? Vissa tillsatser är svåra att undvika eftersom tillskotten är smaksatta. 

Kika dock på proteinhalten och proteintypen. Är det rent kasein eller en blandning av kasein och vassle?

Hur hög bör proteinhalten vara?

Det är viktigt att proteinhalten är så hög som möjligt i det tillskott du köper. Det är ju trots allt proteinet du vill åt när du intar kasein. Inga produkter innehåller dock 100 % protein eftersom de även innehåller olika smaktillsatser och liknande.

Du bör satsa på en produkt med en hög proteinhalt. En sådan produkt har vanligtvis över 80 % protein. Produkter som går ner mot 70 % protein har däremot en lägre proteinhalt och ger därför en något mindre effekt.

Missa inte sockerhalten

Samtidigt som du kikar på proteinhalten bör du även kika på sockerhalten. Det är bra om sockerhalten är så låg som möjligt, gärna nära 3 %. Om du hittar en sockerhalt på 0 % så har produkten inget tillsatt socker.

muffins bakade med kaseinpulver
Muffins bakade med kaseinpulver

Goda recept för ditt kaseinpulver

Idag är det riktigt populärt att använda sig av diverse recept för att skapa smarriga desserter med kaseinpulver. På så sätt är det mer njutbart att få i sig det. Det passar dessutom extra bra eftersom du inte behöver få i dig tillskottet direkt efter gymmet.

Det kaseinpulver som är bäst i test kan till exempel användas till en god pudding. För att göra en pudding blandar du bara ihop en deciliter vatten med en deciliter pulver och vispar hårt. Ställ in blandningen i kylen och låt det stelna tills du har en god efterrätt. 

Om du istället vill göra en kaseindryck tillsätter du mer vatten så att kaseinet blir flytande. Du kan även blanda med mjölk eller havremjölk för en krämigare dryck med mer kalorier.

Vi har utsett det bästa kaseinpulvret

I vårt stora test har vi utsett det bästa kaseinpulvret på marknaden. Kika på vår topplista för att hitta vår solklara testvinnare samt flera bra alternativ.

Testvinnaren har en bra näringsprofil och ett högt proteininnehåll. Dessutom är den goda smaken ett stort plus i kanten enligt många användare.

Maxa dina träningsresultat med kasein

Det är ingen hemlighet att idrottare, atleter och gymmänniskor älskar att ta ett tillskott med kaseinpulver. Det proteinpackade tillskottet gör det nämligen möjligt att snabbt öka muskelmassan och prestera bättre på gymmet.

Tack vare träning och tyngder kan du få större muskler, men inga muskler kan växa utan det protein som bygger upp dem. I vårt test har du fått tips på många bra alternativ om du vill börja med kasein. Det är ett helt ofarligt tillskott som kan få dig att maxa din prestation och dina resultat.

Den stora fördelen med just kasein är det långsamma upptaget och att du kan inta det när som helst under dagen. 

Tips:

Vill du ha en extra energikick inför träning testa våra tips på koffeintabletter eller bästa pwo. Givetvis har vi även den bästa guiden om proteinpulver också.

FAQ – Vanliga frågor om kaseinpulver

Vilka svenska varumärken tillverkar kaseinpulver?

Det finns en mängd svenska varumärken som tillverkar högvärdigt kasein, bland annat Tyngre och Svenskt Kosttillskott.

Kan jag använda pulvret som måltidsersättning?

Med hjälp av kaseinpulver får du i dig mycket protein. Det har dock inte en sådan näringsprofil att du kan använda pulvret som en måltidsersättning.

Kan jag göra en proteinpudding på vanilj?

Ja, du kan använda alla smaker för att göra en pudding enligt vårt recept.

Kan jag blanda pulvret med alla drycker?

Ja, det kan du göra. Det godaste är dock att blanda med vatten och mjölk då proteinet oftast är smaksatt.

Källhänvisning: https://www.styrkelabbet.se/kasein/

”Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.”