Bästa Kasein

Senaste uppdaterad:

Vill du se större resultat av din träning och öka muskelmassan? Då ska du börja dricka kaseinpulver. I vårt stora test av detta kosttillskott hittar du de bästa casein alternativen på marknaden just nu.

Kasein är ett fullvärdigt tillskott som tas upp långsamt av kroppen. Därmed kickas muskelsyntesen igång och pågår under en längre tid. Alla tillskott har goda smaker och ett högt näringsvärde.

Kika på vår bäst i test-lista och läs vår uttömmande köpguide för att kunna göra ett riktigt bra köp av bästa kaseinpulver.

Kasein bäst i test

Dessa Casein produkter är de bästa vi hittat, här finns olika typer av bästa kaseinpulver, tabletter, kapslar och flytande versioner.

Micellar-Casein
Rank 1 / 8

Micellar Casein, 1560 g

Betyg

98

Pris

359 kr

Mängd

1560 g

Typ

Pulver

Andel Kasein

92 %

40 g protein/portion!

Micellärt kasein som har det långsammaste upptaget av alla kaseinformer. Perfekt innan läggning, stor burk med mycket protein. Få omdömen hittade med de är väldigt positiva.

Optimum-Nutrition-100-Casein
Rank 2 / 8

Optimum Nutrition 100% Casein

Betyg

98

Pris

349 kr

Mängd

908 g

Typ

Pulver

Andel kasein

100%

Bäst i test!

En fin kaseinprodukt som gör det den ska. Långsam nedbrytning för att förse muskler med protein under lång tid. Minskar nedbrytningen av musklerna. Ger långvarig mättnad som också är gynnsamt vid diet. Bra betyg överlag, någon tycker att den är lite grynig. Många gillar smaken men som vanligt några som inte gör det.

CASEIN-AWARE
Rank 3 / 8

CASEIN AWARE

Betyg

97

Pris

239 kr

Mängd

700 g

Typ

Pulver

Andel Kasein

80 %

Kvalitetsprodukt från svenska Aware. Funkar utmärkt i shakes, i gröten eller kanske i en proteinpudding.

Supreme-Casein-750g
Rank 4 / 8

Supreme Casein

Betyg

97

Pris

179 kr

Mängd

750 g

Typ

Pulver

Andel Kasein

80 %

Gymgrossistens storsäljare är denna casein produkt. Lägre laktoshalt och snäll för magen är faktorer som lyfts fram. Krämig, len och god smak är omdömen som lyfts bland många positiva omdömen.

Casein-protein-pudding
Rank 5 / 8

Casein protein pudding

Betyg

97

Pris

139 kr

Mängd

750 g

Typ

Pulver - Pudding

Andel Kasein

80 %

Av denna kan du få ett smaskigt mellanmål eller kanske kvällsmål innan läggdags. Laktasenzym är tillsatt för att få lägre laktoshalt. Även fosfor, magnesium, kalcium och kalium finns i produkten. Har vunnit smaktest bland 35 olika pulver. Jäkligt bra recensioner överlag.

Core-Casein-Svenskt-kosttillskott-1
Rank 6 / 8

Core Casein - Svenskt kosttillskott

Betyg

95

Pris

199 kr

Mängd

750 g

Typ

Pulver

Andel Kasein

80 %

Kvalitet casein från Svenskt kosttillskott. Protein från mjölk men med låg laktoshalt. Mycket populär bland de som tränar och betygen från användare är höga. Framförallt choklad verkar vara den smak som uppskattas av flest användare.

Womens-Best-Night-Casein
Rank 7 / 8

Womens Best Night Casein

Betyg

92

Pris

399 kr

Mängd

1 kg

Typ

Pulver

Denna produkt är inriktad mot kvinnor och att vara extra lämplig att ta över natten. Blandat kalciumkaseinat och micellärt kasein. Bra mätnadskänsla och långsamt så du bygger på hela natten. Gott och bra är betyg från användare.

Self-Omninutrition-Casein-Premium
Rank 8 / 8

Self Omninutrition Casein Premium

Betyg

77

Pris

374 kr

Mängd

1 kg

Typ

Pulver

Denna ger en hög dos protein vid intag, 27g per portion. Användare är inte alls nöjda med konsistens och smak vilket gör att denna får ett sämre betyg av oss.

bästa kasein stort test

Allt du vill veta om casein och kaseinpulver

Vi har genomfört en stor granskning av kasein för att utse det tillskott som är bäst i test. I vårt test undersökte och utvärderade vi bland annat kaseinpulver från Tyngre, Core Casein, Star Nutrition och andra populära varumärken. Allt för att kunna utse en testvinnare.

Vi har granskat allt från ingredienser till näringsinnehåll. Dessutom har vi givetvis smakat på alla produkter och i vårt test fick smakerna vanilj och choklad genomgående höga betyg.

Om du vill lära dig mer om kasein och hur tillskottet används, då ska du läsa vår informativa köpguide.

Vad är kaseinpulver?

Kaseinpulver är ett kosttillskott som innehåller fullvärdigt protein. Det är ett perfekt tillskott för alla som tränar hårt och som vill hjälpa resultaten på traven.

Tillskottet innehåller dels kasein från mjölkprodukter och dels samtliga essentiella aminosyror. Tack vare dessa ingredienser får kroppen igång muskelsyntesen och muskeltillväxten ökar snabbt. Vanligt mjölkprotein består utav 80 % kasein. 

5 stora fördelar med kasein

Det finns en mängd fördelar med kasein. Fördelarna gäller framförallt för dig som tränar och som behöver få i dig extra protein, men alla kan dra nytta av dem. Tänk dock på att kasein inte är det rätta tillskottet för dig som är mjölkallergisk eller laktosintolerant. Tillskottet är ju nämligen gjort av just mjölk.

  1. Ökar din muskelmassa – Med ett regelbundet intag av kaseinpulver kommer du att se en ökad tillväxt av muskelmassa. Proteintillskottet används nämligen som musklernas byggstenar, vilket gör det till det optimala tillskottet när du styrketränar.
  2. Ger en ökad proteinsyntes – Tillskottet ger en ökad proteinsyntes. För denna effekt ska du dricka proteindrycken direkt efter träningen.
  3. Är ett fullvärdigt protein – Eftersom kasein är ett fullvärdigt protein behöver du inte komplettera det med något. Proteinet innehåller alla essentiella aminosyror som din kropp behöver.
  4. Är gott och enkelt att dricka – Eftersom proteintillskottet finns i en rad goda smaker är det enkelt att få i sig det. Du kan dessutom göra efterrätter såsom pudding. 
  5. Bryts långsamt ner i kroppen – Inget tillskott är så bra som detta om du vill få i dig protein som långsamt bryts ner av kroppen. 
därför är det viktigt med kasein och protein

Vem bör använda kasein?

Kasein är perfekt för alla som tränar hårt. Tillskottet hjälper nämligen kroppen att få ett högre proteinupptag och bygga muskler. Tillskottet är även bra för alla som går på diet och som vill undvika att musklerna bryts ner.

För bäst effekt bör du inta minst 20 gram protein per gång. Det gäller för såväl tillskott som för måltider. De flesta produkters rekommenderade intag innehåller dock mer protein än så, vilket ger dig en bra effekt.

När på dagen bör jag inta kasein?

Kasein har ett långsamt upptag, det innebär att kroppen kan tillgodogöra sig proteinet under många timmar. Det här är därför inte samma produkt som det explosiva vassle eller whey som du tar direkt efter träningen. Kasein kan du istället ta när som helst under dagen för att få ett extra proteintillskott.

Du kan alltså inta en kaseindryck som mellanmål eller som komplement till en måltid. Det populäraste är dock att ta kaseinpulver under kvällen så att kroppen kan tillgodogöra sig protein under hela din nattsömn.

Skillnaden mellan kasein och whey

Både kaseinpulver och whey är bra för din muskeltillväxt. De tas dock upp olika snabbt i kroppen och har därför olika användningsområden. För optimal effekt kan du alltid kombinera de två olika tillskotten.

Whey tas snabbt upp av kroppen som direkt får ett massivt proteintillskott direkt efter träningen när musklerna har brutits ner och ska återuppbyggas. Detta tillskott tas därför efter träningspasset.

Kasein tas däremot upp långsamt av kroppen. Det är populärt att ta kasein på kvällen, då får nämligen kroppen tillgång till protein för muskeltillväxten under hela natten. Det ger en snabb och effektiv muskeluppbyggnad. 

Så här hittar du de bästa kasein produkterna

I vårt test utsåg vi en testvinnare som faller de allra flesta i smaken. Men för att du ska kunna köpa det kaseinpulver som är bäst för just dig och din kropp är det alltid bra att göra en egen jämförelse.

Proteintillskott skiljer sig nämligen åt på diverse punkter. Men den kanske största vattendelaren är smaken. Vissa vill ha en smak av vanilj, andra vill ha jordgubbe eller choklad. Smaka dig fram för att hitta det pulver som är godast. Då blir det enklare att få i dig kaseinet av en ren vana. 

  • Hitta godast smak – Smaka olika tillskott för att hitta sen smak du tycker mest om.
  • Läs bra omdömen – Läs användares recensioner och omdömen. Då kan du bilda dig en bra uppfattning om hur stor effekt pulvret ger i verkligheten.
  • Gå på mättnadskänslan – Pulvret ska ge dig en mättnadskänsla, det innehåller nämligen mycket protein. Men hur länge håller du dig mätt på olika varumärkens tillskott?
  • Hög kvalitet – Det är viktigt att produkten håller hög kvalitet. Därför är det bra att satsa på svenska eller välkända varumärken.
  • Gör en prisjämförelse – Bestäm vilken budget du har och gör en prisjämförelse. De billigaste utbudet hittar du ofta på nätet.

Förutom de ovanstående punkterna är det även viktigt att kika på innehållslistan och granska alla ingredienser. Är det ett relativt rent pulver eller innehåller det många tillsatser? Vissa tillsatser är svåra att undvika eftersom tillskotten är smaksatta. 

Kika dock på proteinhalten och proteintypen. Är det rent kasein eller en blandning av kasein och vassle?

Hur hög bör proteinhalten vara?

Det är viktigt att proteinhalten är så hög som möjligt i det tillskott du köper. Det är ju trots allt proteinet du vill åt när du intar kasein. Inga produkter innehåller dock 100 % protein eftersom de även innehåller olika smaktillsatser och liknande.

Du bör satsa på en produkt med en hög proteinhalt. En sådan produkt har vanligtvis över 80 % protein. Produkter som går ner mot 70 % protein har däremot en lägre proteinhalt och ger därför en något mindre effekt.

Missa inte sockerhalten

Samtidigt som du kikar på proteinhalten bör du även kika på sockerhalten. Det är bra om sockerhalten är så låg som möjligt, gärna nära 3 %. Om du hittar en sockerhalt på 0 % så har produkten inget tillsatt socker.

muffins bakade med kaseinpulver
Muffins bakade med kaseinpulver

Goda recept för ditt kaseinpulver

Idag är det riktigt populärt att använda sig av diverse recept för att skapa smarriga desserter med kaseinpulver. På så sätt är det mer njutbart att få i sig det. Det passar dessutom extra bra eftersom du inte behöver få i dig tillskottet direkt efter gymmet.

Det kaseinpulver som är bäst i test kan till exempel användas till en god pudding. För att göra en pudding blandar du bara ihop en deciliter vatten med en deciliter pulver och vispar hårt. Ställ in blandningen i kylen och låt det stelna tills du har en god efterrätt. 

Om du istället vill göra en kaseindryck tillsätter du mer vatten så att kaseinet blir flytande. Du kan även blanda med mjölk eller havremjölk för en krämigare dryck med mer kalorier.

Vi har utsett det bästa kaseinpulvret

I vårt stora test har vi utsett det bästa kaseinpulvret på marknaden. Kika på vår topplista för att hitta vår solklara testvinnare samt många bra alternativ. Testvinnaren har en bra näringsprofil och ett högt proteininnehåll. Dessutom är den goda smaken ett stort plus i kanten.

FAQ – Vanliga frågor om kaseinpulver

Vilka svenska varumärken tillverkar kaseinpulver?

Det finns en mängd svenska varumärken som tillverkar högvärdigt kasein, bland annat Tyngre och Svenskt Kosttillskott.

Kan jag använda pulvret som måltidsersättning?

Med hjälp av kaseinpulver får du i dig mycket protein. Det har dock inte en sådan näringsprofil att du kan använda pulvret som en måltidsersättning.

Kan jag göra en proteinpudding på vanilj?

Ja, du kan använda alla smaker för att göra en pudding enligt vårt recept.

Kan jag blanda pulvret med alla drycker?

Ja, det kan du göra. Det godaste är dock att blanda med vatten och mjölk då proteinet oftast är smaksatt.

Maxa dina träningsresultat med kasein

Det är ingen hemlighet att idrottare, atleter och gymmänniskor älskar att ta ett tillskott med kaseinpulver. Det proteinpackade tillskottet gör det nämligen möjligt att snabbt öka muskelmassan och prestera bättre på gymmet.

Tack vare träning och tyngder kan du få större muskler, men inga muskler kan växa utan det protein som bygger upp dem. I vårt test fick du tips på många bra alternativ om du vill börja med kasein. Det är ett helt ofarligt tillskott som kan få dig att maxa din prestation och dina resultat.

Den stora fördelen med just kasein är det långsamma upptaget och att du kan inta det när som helst under dagen. 

Vill du ha en extra energikick inför träning testa våra tips på koffeintabletter eller bästa pwo. Givetvis har vi även den bästa guiden om proteinpulver också.

Källhänvisning: https://www.styrkelabbet.se/kasein/