Bästa koffeintabletter

Senast uppdaterad 7 juni, 2024 av Andreas Börjesson

Vill du öka din energi i vardagen och på gymmet? Då ska du testa koffeintabletter. Vi har jämfört alla populära tillskott på marknaden för att hitta de bästa koffeintabletterna åt dig!

Koffeintabletter är ett utmärkt tillskott för dig som vill få ut det där lilla extra av din träning eller som vill orka mer i vardagen. Det är alltså ett bra all round-tillskott med positiva effekter på hela livet.

Framförallt kommer du att öka både din prestation, din uthållighet och ditt fokus. Nedan kommer vår topplista med det bästa produkterna.

Sidan innehåller annonslänkar

Koffeintabletter ”bäst i test” 2024

Slutresultatet av våra undersökningar har resulterat i denna topplista.

Bäst i test
Core Caffeine

Core Caffeine

Core Caffeine från Svenskt Kosttillskott har fått många positiva omdömen för dess förmåga att leverera ett snabbt och effektivt energitillskott.

Med 200 mg koffein per tablett - motsvarande två stora koppar svart kaffe - erbjuder dessa koffeintabletter en kraftfull dos av världens mest använda centralstimulerande ämne.

Användare uppskattar hur Core Caffeine effektivt motverkar trötthet och främjar fokus samt ökad koncentration, vilket gör det till ett idealiskt val inför ansträngande arbetsdagar eller långa träningspass.

Dess popularitet bland uthållighetsidrottare vittnar om produktens effektivitet och tillförlitlighet när det gäller att förbättra prestation och uthållighet.

 • Pris: 149 kr
 • Typ: Kapsel
 • Mängd: 250 st

Annons

Caffeine - Star Nutrition

Caffeine - Star Nutrition

Caffeine 200 från Star Nutrition erbjuder en effektiv lösning för den som söker de många fördelarna med koffein utan behovet av att konsumera stora mängder kaffe eller energidrycker.

Varje kapsel innehåller 200 mg rent koffein, vilket säkerställer en exakt dosering för att öka vakenhet, koncentration och uppmärksamhet samt förbättra muskeluthålligheten.

Detta gör det till ett idealt tillskott för både atleter och personer som behöver en mental boost under långa arbetsdagar.

Dess smidiga kapselform gör det enkelt att konsumera och bära med sig, vilket ger en omedelbar och bekväm energikälla närhelst den behövs.

 • Pris: 69kr
 • Typ: Kapslar
 • Mängd: 90 st

Annons

KOFFEIN - Protein

KOFFEIN - Protein

Dessa koffeinkapslar erbjuder en praktisk och effektiv lösning för dem som söker en omedelbar energiboost utan de vanliga nackdelarna med kaffekonsumtion.

Med ett högt koffeininnehåll på 200 mg per kapsel, ger de en kraftfull kickstart på dagen eller en nödvändig upplyftning när energinivåerna dippar.

Den skonsamma formulan gentemot magen och den mindre vätskedrivande effekten jämfört med traditionellt kaffe gör dem till ett attraktivt alternativ för koffeinälskare.

Den rena och potenta formen av koffein, Koffein Anhydrous, garanterar högsta möjliga effektivitet.

Förpackningen innehåller 60 kapslar, vilket motsvarar en två månaders förbrukning vid rekommenderad dosering.

 • Pris: 69kr
 • Typ: Kapslar
 • Mängd: 60 st

Annons

Allt du behöver veta om koffeintabletter

bästa koffeintillskotten

Om du är van att lyfta tungt på gymmet, då kommer att kunna öka ett snäpp med koffeintabletter. Dessutom kommer du att orka mer både på jobbet och på kvällskvisten med ett tillskott. Det beror helt enkelt på att koffeintabletter innehåller koncentrerat koffein som direkt tas upp av kroppen.

Det finns ett mycket stort utbud av koffeintabletter på marknaden. Vi har därför genomfört ett stort onlinebaserad undersökning för att kunna utse vilket tillskott som är bäst när det kommer till en kombination av dos, effekt, innehåll och pris. Det har vi gjort med hjälp av olika omdömen från riktiga användare.

Vi har utsett de bästa koffeintabletterna och dessutom skrivit en rejäl köpguide för dig som är intresserad av att testa vilka effekter du kan uppnå.

Vad är koffeintabletter?

Att inta koffeintabletter är som att dricka flera koppar starkt kaffe. Du får i dig koncentrerat koffein som snabbt tas upp av kroppen. 

Koffein är ett centralstimulerande ämne som ökar din energi, din prestationsförmåga och ditt fokus. Du kan även hitta mer lågdoserat koffein i drycker såsom kaffe och te. En kopp bryggkaffe innehåller till exempel runt 100 mg koffein.

De bästa koffeintabletterna innehåller koffein anhydrous (1,3,7-Trimetylxantin). Denna form av koffein är nämligen renast och starkast, vilket snabbt ger dig maximal effekt av koffeinet.

5 fördelar med koffeintabletter

Koffein kan ge dig en stor mängd fördelar. De bästa koffeintabletterna är trots allt de som direkt gör dig piggare. Det här är ett tillskott som används av såväl satsande atleter inför träningspass som av folk som vill få mer energi under dagens gång. 

De bästa koffeintabletterna på marknaden ser bland annat till att du:

 • Blir piggare och gladare
 • Får mer energi
 • Får bättre fokus
 • Orkar lyfta tyngre
 • Orkar mer vid ansträngande tävling = ökad uthållighet

Oavsett om du känner dig trött och slö eller vill prestera på topp så är tabletter med koffein bra att ta. Eftersom de är så små så ryms det alltid ett par tabletter i väskan om du ska till skolan, jobbet eller gymmet. Dessutom är det ett relativt billigt kosttillskott med tanke på den grymma effekten du får. 

Kemisk beteckning koffein
Kemisk beteckning för koffein.

Vem kan ta koffeintabletter?

Alla kan dra nytta av koffeintabletters goda effekter. De kan användas av såväl atleter som soffliggare. I vår bäst i test-lista finns det gott om högklassiga produkter för alla. Koffeintabletter är dessutom perfekt att ta om du inte tycker om kaffe men ändå vill dra fördel av koffeinets goda effekter.

Tillskottet ska dock inte användas av minderåriga eller av gravida. Gravida bör nämligen begränsa sitt intag av koffein. Gravida bör inte inta mer än 200 mg per dag och små barn ska inte inta något alls.

De bästa koffeintabletterna för atleter och gymbesökare

Om du tränar och vill öka din energi och prestation så är koffeintabletter ett utmärkt medel att ta till. Det är som är så bra med dessa tabletter är att effekten är omedelbar. 

Det bästa för såväl tyngdlyftare på gymmet som atleter som sysslar med uthållighetsträning är att inta tabletter med 200 mg koffein. Det ger en rejäl skjuts för energin och prestationen. Tabletterna är dessutom mer skonsamma mot magen än kaffe och du slipper springa på toa. Tabletterna gör dig helt enkelt inte kissnödig så som kaffe gör.

De bästa koffeintabletterna för vardagen

Om du vill få ökad energi i vardagen kan 200 mg koffein vara för starkt. Det kan nämligen vara jobbigt att bli alldeles för pigg. De bästa koffeintabletterna för vardagslivet innehåller därför 100 mg koffein. Dessa tabletter är dessutom de bästa om du ska ta tabletterna sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen. Då får du mindre koffein i kroppen som kan påverka din nattsömn. 

Kapslar eller tabletter?

Koffein som tillskott finns huvudsakligen i två former, dels som kapslar och dels som tabletter. Det går även att hitta som pulver, brus och tuggummi, men det är ovanligare.

Både kapslar och tabletter är enkla och smidiga att ta med sig till jobbet och gymmet. Kapslar är vanligtvis något större och kan därför upplevas som lite svårare att svälja. Om du inte tycker om att svälja varken tabletter eller kapslar så kan de även smulas ner i valfri dryck.

De vanligaste doserna för kapslar och tabletter är 100 mg och 200 mg. 100 mg kan jämställas med en kopp kaffe och 200 mg kan jämställas med två koppar kaffe.

Biverkningar som koffeintabletter kan ge

Även de bästa koffeintabletterna kommer med ett antal biverkningar. Det är därför bra att vara medveten om dem ifall du skulle drabbas.

Vanliga biverkningar är bland annat yrsel och illamående om du tar ett högdoserat tillskott och är känslig för koffein. Du kan även få darriga muskler och hjärtklappning av för mycket koffein.

Tänk även på att koffein är därmed även koffeintabletter är beroendeframkallande. Man kan bli lika beroende av koffeintabletter som av kaffe.

När kan jag ta koffeintabletter?

Trött utan koffein

Det är bäst att ta koffeintabletter på förmiddagen eller eftermiddagen. Om du tar tabletterna för sent på kvällen så kommer din sömn att bli förstörd eftersom tabletterna gör dig pigg och vaken.

Kom ihåg att tabletterna är som att dricka en eller två koppar kaffe, något som man inte gör sent på kvällen. Om du ändå vill ta koffeintabletter på kvällen så är det bäst att ta ett lågdoserat tillskott. 

Om du ska träna så bör du ta tabletterna 20-30 minuter innan träningen för maximal effekt. 

Hur lång effekt ger koffeintabletter?

De bästa koffeintabletterna har en långvarig effekt. Du kan räkna med att effekten hänger kvar i sex till sju timmar innan koffeinet lämnar kroppen. De har dock starkast effekt i början och det är därför du bör ta tabletterna strax innan du ska prestera på topp. 

Så väljer du de bästa koffeintabletterna för dina behov

Koffein är en naturlig stimulant som boostar dina energinivåer. Du får helt enkelt kaffets goda effekter utan att behöva dricka en endaste droppe. Det finns även koffein i energidrycker och coladrycker, men till skillnad mot dessa drycker så skadar koffeintabletterna inte dina tänder och dess emalj.

För att välja de bästa koffeintabletterna så bör du bland annat kika efter följande saker:

 • Beredningsform – Består produkten av kapslar eller tabletter och vilken form föredrar du?
 • Dosering – Hur mycket koffein innehåller varje tablett eller kapsel? Hur många tabletter eller kapslar måste du ta för att få i dig 100 mg eller 200 mg koffein? Ju mer koffein desto större effekt får du. Det bästa är om en enda kapsel eller tablett ger dig rätt mängd.
 • Recensioner – Läs användares recensioner för de produkter du är intresserad av. Då får du direkt inblick i om produkten har fungerat för andra människor.
 • Ingredienser – Om du är vegan så gäller det att kika på produktens ingredienslista för att se till så att den inte innehåller något annat än veganvänliga ämnen och fyllnadsmedel. 

Vi har utsett de bästa koffeintabletterna 

Vi har granskat marknadens alla populära produkter för att kunna utse de bästa koffeintabletterna. De tabletter som vi anser är ”bäst i test” har ett rejält tryck i sig enligt dess användare och du blir både pigg, effektiv och uthållig av dem. Dessutom är de prisvärda och har en lättupptaglig form av koffein. Det är helt enkelt ett perfekt val för ditt aktiva liv!

Använd koffeintabletter och öka din vakenhet

När du tar koffeintabletter så gäller det att vara uppmärksam på hur mycket kaffe du dricker. Det är nämligen inga trevliga biverkningar som väntar om du får i dig för mycket koffein. Tabletterna ger dock ett ovärderligt tillskott av energi när du ska träna eller delta i aktiviteter på fritiden.

Efter att ha läst vårt test vet du vilka som är de bästa koffeintabletterna om du vill bli piggare och prestera bättre. Det är ett billigt tillskott som kan ta din träning till nya nivåer. Därför är det väl värt att testa för alla som känner sig trötta och orkeslösa. Lycka till med ditt köp!

FAQ – Vanliga frågor om koffeintabletter

Innehåller koffeintabletter mer koffein än en energidryck?

Olika energidrycker har olika mängd koffein i sig. Koffeintabletter innehåller dock generellt mer koffein än en energidryck.

Kan man både ta koffeintabletter och dricka kaffe?

Ja, du kan ta koffeintabletter samtidigt som du dricker kaffe. Det bästa är dock att i så fall ta en mindre dos tabletter så att du inte drabbas av tråkiga biverkningar

Kan koffeintabletter användas vid nattarbete?

Ja, du kan ta koffeintabletter om du jobbar natt för att bli piggare. Tänk dock på att koffeinet ska hinna gå ut ur kroppen innan det är läggdags.

Är koffeintabletter vätskedrivande?

Nej, koffeintabletter är inte vätskedrivande. 

Vill du ha en större kick än vad koffeinpiller kan ge dig, då ska du läsa vårt test av bästa pwo.

Källhänvisning: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/kosttillskott/amnen-i-kosttillskott/koffein

”Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.”