Bästa Kollagen

Senast uppdaterad 7 juni, 2024 av Andreas Börjesson

Kollagen är i grund och botten ett naturligt protein som är bra för huden och hjälper till att hålla den fräsch. Det inte alla vet är dock att det faktiskt går att äta kollagen i form av kosttillskott också.

Kollagen finns både som tabletter och pulver när du äter det som kosttillskott och det har en spänstgivande och föryngrande effekt på din hy.

Det finns självklart många olika kosttillskott som innehåller kollagen och det kanske inte alltid är så enkelt att veta vilket kollagen tillskott som är bäst.

Just därför har vi samlat de bästa kollagen tillskotten i listan nedan så att du kan göra ditt köp av kosttillskott enklare och hitta det som passar dig bäst.

Sidan innehåller annonslänkar

Kollagen tillskott bäst i test 2024

Vår topplista inleds med en ”bäst i test”-vinnare inom kollagen, noggrant utvald efter jämförelser och analyser som vi gjort online. Slutbetyget och resultatet baseras på tester från olika jämförelsesajter samt autentiska kundrecensioner och omdömen från svenska butiker.

Vi värderar högt de verkliga användarupplevelserna, eftersom vi anser att de ger den mest rättvisa och balanserade bedömningen av produkten.

Bäst i Test
Core Collagen Pro

Core Collagen Pro

Core Collagen Pro är vår topplista-vinnare tack vare dess höga innehåll av 15 gram hydrolyserat bovint kollagen per portion. Dess unika formula, som kombinerar kollagen med MSM och kondroitinsulfat, får extra kraft från tillsatt vitamin C, stärkande för brosk och ben. Många användare bekräftar produktens effektivitet och dess fräscha citronsmak, även om smaken inte faller alla i smaken, bidrar till dess popularitet bland kollagentillskott.

 • Pris: 329kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 340g

 

Fördelar:

Högt kollageninnehåll: Core Collagen Pro innehåller hela 15 gram hydrolyserat kollagen per dagsdos, vilket ger en potent dos av detta viktiga protein.

Lättupptagligt: Kollagenhydrolysatet i produkten har en hög bioaktiv form, vilket gör att kroppen enkelt kan absorbera och utnyttja det.

Aktiva ingredienser: Produkten kombinerar kollagen med MSM, ett naturligt förekommande organiskt svavel, och kondroitinsulfat från kyckling, vilket ger en omfattande lösning för leder och brosk.

Nackdelar:

Bovint ursprung: Kollagenet utvinns ur bovint, vilket kan vara en nackdel för vegetarianer eller veganer som föredrar andra källor för sina kosttillskott.

Allergirisk: Produkten innehåller kollagen från kyckling, vilket kan vara ett problem för personer med fågelallergi.

Annons

KOLLAGEN - Protein.se

KOLLAGEN - Protein.se

Kollagen + Magnesium är en topprodukt enligt många användare, tack vare dess kombination av naturligt kollagen, berikat med Vitamin C och magnesium. Denna sammansättning stödjer kroppens produktion av kollagen, främjar normal proteinsyntes, benstomme, samt underhåller hälsosam hud och friskt hår. Ett idealiskt tillskott för att motverka kollagenminskning med åldern

 • Pris: 99kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 150g

Annons

Collagen Plus - Healthwell

Collagen Plus - Healthwell

Denna produkt med hydrolyserat kollagen från haven är utformad för att ge betydande fördelar för leder, brosk, hår och naglar. Berikad med C-vitamin för att förstärka effekten, har den fått många positiva omdömen från nöjda användare som rapporterar märkbara förbättringar av både leder och hud.

 • Pris: 229kr
 • Typ: Kapslar
 • Mängd: 90

Annons

Collagen Skin & Nails

Collagen Skin & Nails

Denna kollagenprodukt är speciellt utformad för att förbättra hud och naglar. Den innehåller hyaluronsyra, kisel och pantotensyra, vilka samverkar för att ge kompletterande fördelar. Många användare rapporterar om förbättrade naglar och hud, vilket är bara några av de positiva omdömena som denna produkt har fått.

 • Pris: 299kr
 • Typ: kapslar
 • Mängd: 90

Annons

Better You Premium Kollagen

Better You Premium Kollagen

Better you har tagit fram denna produkt som är tänkt att boosta hud, brosk och leder. Både kollagen, MSM och mycket c-vitamin i samma kapsel. Finns ett par omdömen där de som skrivit är väldigt nöjda.

 • Pris: 369kr
 • Typ: Kapslar
 • Mängd: 120

Annons

Vad är kollagen och vilka egenskaper har det?

Kollagen är en av de viktigaste byggstenar som vi har i kroppen. Enligt studier så har majoriteten av de som någon gång tagit kollagen kosttillskott upplevt en märkbar skillnad när det gäller hud, hår och naglar, precis det som kollagen hjälper till med. 

Kollagen är också viktigt för bindväven i kroppen. Bindväv är exempelvis ben, brosk, senor och alla muskelvävnader som vi har i kroppen. Man kan säga att kollagen har ett väldigt brett användningsområde och hjälper till med en hel del saker i kroppen. 

Om du inte har provat kollagen i form av kosttillskott kan vi verkligen rekommendera att du gör det då det har en påvisad god effekt på din hy framförallt. I listan ovan kan du se de bästa kollagen kosttillskotten på marknaden som alla har en väldigt positiv effekt på kroppen. 

Innehåll i kollagen

Något du alltid bör kontrollera innan du köper kollagen kosttillskott är att just den produkten du tänker köpa innehåller en riklig mängd kollagen. Man brukar sträva efter att hitta en produkt som innehåller minst 50% kollagen. 

Andra ingredienser som också finns i kollagen och som också förstärker effekten är exempelvis C-vitamin. Det är en antioxidant som bryter ner celler i kroppen och som kan minska stress och samtidigt hjälper kroppen att bygga upp kollagen nivån. 

Pris och dosering

Priset för kollagen är väldigt varierande och skiljer sig relativt mycket om man räknar pris per dosering. Något som är väldigt viktigt att tänka på är att alla produkter har olika dosering, vilket innebär att man inte ska stirra sig blind på pris/dosering. 

Ett exempel är att vissa produkter som har ett lägre pris/dosering istället ska tas fler gånger per dag, vilket innebär att priset i slutändan inte blir billigare. 

Var dock noga med att aldrig överskrida doseringen. Om du väntar barn eller har hjärt och kärlsjukdomar så bör du undvika att ta kollagen tillskott om du inte rådgör med en läkare först. 

Smak och effekt av kollagen

Något som inte alla uppskattar hos kollagen är den speciella smaken det har. Det finns dock vissa sorter som är smaksatta med exempelvis citron som kan underlätta när du ska äta kollagen i pulverform. 

Om man överlag är väldigt känslig mot smaker och har svårt att få i sig det så kan kollagen tabletter vara en bättre lösning. 

Som tidigare nämnt så har kollagen effekt på huden, håret och naglarna. Det hjälper till att förebygga rynkor, speciellt produkter med en hög halt av kollagen. Om du däremot är mer intresserad av att få bättre funktion i ben och muskler bör du kolla efter produkter som innehåller MSM i kombination med kollagen. 

MSM är en organisk produkt som liknar kollagen och i kombination hjälper till att öka effekten av just ben och muskelfunktion. 

Hitta det bästa kollagenet här

Om du har beslutat dig för att prova på kollagen kosttillskott, som vi absolut rekommenderar, men du är kanske lite osäker på vilken produkt du ska välja. 

Det är här vi kommer in i bilden. I listan ovan har vi sammanställt alla de bästa kollagen produkterna för dig som värnar om din hy och kroppens muskelfunktioner. Du kan se priser och mer info om varje produkt och på så sätt förenkla ditt köp och hitta den produkten som passar dig bäst. 

Vi är väl medvetna om att det finns mängder av olika produkter ute på marknaden och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Men när du väljer en produkt ur vår lista kan du vara helt säker på att de är effektiva och har påvisade goda effekt för sitt ändamål. 

Sammanfattning av vårt Kollagen test

Vi hoppas nu att du har fått lite bättre koll på vad kollagen är, vilka effekter det har och varför du bör använda det.

I listan på denna sida hittar du de bästa kollagen produkterna för dig som vill hålla din hy ung, ha en bra nagelhälsa och ha fortsatt bra muskel- och benfunktion. Vi hoppas att du hittar det du söker och önskar dig lycka till med ditt köp av kollagen!

FAQ – Vanliga frågor om kollagen

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein som är det vanligaste förekommande i människokroppen. Det är den främsta byggstenen i kroppen bindväv.

Vilka biverkningar har kollagen? 

Kollagen har i dagsläget inga kända biverkningar, förutsatt att man inte överdriver doseringen. 

Kan jag ta kollagen om jag är vegan? 

Ja. Det finns veganska kollagen produkter. Dock innehåller majoriteten animaliska produkter.

Hur ofta kan jag ta kollagen?

Kollagen kan tas varje dag. Men följ alltid doseringen på produkten. 

Hur tar jag kollagen? 

Det vanligaste är att kollagen oftast kommer i pulver. Det finns också kollagen tabletter och kapslar. Pulvret blandas enligt instruktioner med vatten och dricks sedan. Tabletter och kapsalar sväljes hela. 

Ps – du har inte missat vårt test av bästa testobooster?

”Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.”