Bästa kreatin

Senaste uppdaterad:

Vill du maximera din träning och få bättre resultat? Då ska du använda ett tillskott av kreatin. Vi har genomfört ett stort bäst i test för att utse vilket tillskott på marknaden som är mest prisvärt och det bästa kreatinet.

I vår guide lär vi dig allt du behöver veta från dosering till effekt. I topplistan hittar du den som är utsedd till bästa kreatin just nu.

Listan: Bäst i test Kreatin

Rank 1 / 5

Core Creatine Pro

Betyg

100

Pris

249 kr

Typ

Pulver

Mängd

340 g

Bäst i Test!

Topprodukt från Svenskt kosttillskott med ny formula. 4 g citrullin-malat per portion och de bästa kreatinmolekylerna. Snällt mot magen och bra effekt vid hårt muskelarbete. Mycket fina recensioner och betyg. Får ses som en av de bästa verkliga fungerande tillskotten för muskelbygge.

aware-kreatin
Rank 2 / 5

CREATINE 100% AWARE

Betyg

97

Pris

129 kr

Typ

Pulver

Mängd

350 g

Vår erfarenhet är att aware alltid har fina produkter så även när det gäller creatine. Muskelökning, uthållighet, prestation och återhämtning, ja det finns mycket som gör att det är vits med att ta ett bra kreatin tillskott. Mycket bra användarkommentarer.

raw_extreme_creatine
Rank 3 / 5

RAW Extreme Creatine

Betyg

96

Pris

299 kr

Typ

Pulver

Mängd

360 g

Avancerat kreatin – tillskott med tre sorters kreatin. Innehåller även lite goa grejer som citrullin, beta-alalnin och OPC.

VikingPower-Kraken
Rank 4 / 5

Kraken - Avancerat kreatintillskott

Betyg

95

Pris

249 kr

Typ

Pulver

Mängd

325 g

Direktverkande med 8 sorters kreatin. Lite annat innehåll än andra kreatin produkter så det kan vara värt att prova hur det fungerar för dig. Övervägande postiva betyg.

creatine-monohydrate
Rank 5 / 5

Creatine Monohydrate

Betyg

90

Pris

129 kr

Typ

Pulver

Mängd

500 g

Ytterligare en bra kreatin produkt på den svenska marknaden som får plats på vår topplista, från Star nutrition. ”Sktibra”, ”10 av 10” och rekommenderas starkt är några av de omdömen som har skrivits för denna.

Vill du testa kreatin och köpa bästa produkten? Läs mer här!

Att använda det mest effektiva prestationshöjande tillskottet på marknaden kommer att öka din träningskapacitet vid intensiv träning. Det i sin tur leder till ökad muskelmassa. Att ta ett tillskott är helt enkelt det bästa du kan göra för att optimera dina träningsresultat. Vi har genomfört ett stort bäst i test av bäst kreatin – produkterna för att kunna utse en testvinnare. Du hittar den vinnande produkten samt riktigt bra alternativ i vår topplista här ovan. 

I vårt test har vi granskat ingredienslistor, effektivitet och biotillgänglighet för att kunna välja ut de bästa produkterna. Vi har sedan läst användares recensioner och forskning och betygsatt produkterna för att sammanställa topplistan och matnyttig information om kosttillskottet till vår guide.

Vad är kreatin och vilka tillskottsprodukter är bäst?

Kreatin är ett kosttillskott som är prestationshöjande och som hjälper dig att prestera bättre på gymmet. Tack vare den extra boosten kan du träna hårdare och lyfta tyngre. Det leder till att du snabbt får fina resultat av din träning.

Ämnet förekommer även naturligt i kroppen som kreatinfosfat och är en viktig del av musklernas ämnesomsättning. Vid träning bryts kreatinfosfatet ner och därför är det viktigt att fylla på med mer i form utav ett kosttillskott. Det är dessutom positivt för kroppen med en påfyllning då högre nivåer verkar både skadeförebyggande och ger dig en snabbare återhämtning.

Vem kan använda kreatin som tillskott?

Alla som tränar kan använda kreatin och dra nytta av kosttillskottets effekt. Det gäller för såväl kvinnor som män oavsett ålder.

Kreatinfosfat förekommer naturligt i allas kroppar. Kroppar kan både producera ämnet (runt 1-2 gram per dag) och tillgodogöra sig det genom mat såsom kött, fisk och skaldjur. För att komma upp i de nivåer som krävs för att få effekt på träningspassen så behövs det dock ett tillskott.

Eftersom ämnet mestadels återfinns i animaliska livsmedel så är det extra bra för vegetarianer och veganer att köpa och ta ett kreatintillskott av bästa slag.

kreatin och träning

Så använder du kreatin – användning och dosering av dina tillskott

Du kan dra stor fördel av kreatin både när du bulkar och deffar. Du behöver alltså inte cykla ditt tillskott utan kan ta det vid varje träningspass. Att optimera kroppens kreatinnivå ger alltid en bra effekt.

Du kan ta tillskottet när som helst under dagen. Tiden på dygnet spelar ingen roll, men det ska tas i samband med träningspasset. Forskning visar att du får bäst effekt om du tar tillskottet tillsammans med en kolhydratkälla.

Om du tar tillskottet innan träningen så ger du dina muskler en extra boost att prestera bra. Om du tar tillskottet efter träningen så hjälper du dina muskler med återhämtningen. Du kan givetvis ta tillskottet både före och efter för båda effekterna.

Välj rätt dosering av pulver

Det bästa är att kika på förpackningens instruktioner för att få i dig rätt mängd. Det kan nämligen skilja mellan olika tillskott beroende på hur högkoncentrerade de är. 

Dosering med pulver brukar dock vara en skopa eller fem gram per dos. Blanda ut pulvret med vatten eller en annan shake. Pulvret har en neutral smak och passar därför bra att blanda i din PWO eller liknande.

Dosering av pulver sker enligt följande modell om du vill kreatinladda: 5 gram fyra gånger per dag i fem dagar. Sedan underhåller du kroppens kreatinnivåer genom att ta en skopa per dag.

Olika former av kreatin

Det finns olika former av tillskottet och det är därför bra att hålla koll på de olika varianterna. Det som skiljer olika former åt är bland annat deras renhetsgrad. Ju renare ditt tillskott är, desto bättre är det för din kropp.

Studier visar att monohydrat är en mycket bra form för kreatintillskott då det är både rent och prisvärt. Monohydrat är dessutom den vanligaste varianten på den svenska marknaden. 

Två andra former är kre-alkalyn och pyruvat. Du kan testa de olika varianterna för att se vilken som ger dig bäst effekt.

Välj beredningsform – pulver eller kapslar

Det finns både pulver och kapslar att välja mellan. Pulver är mycket bra då det är enkelt att styra över doseringen. Samtidigt kan det vara jobbigt att släpa med i väskan om du ska till gymmet direkt efter träningen. Kapslar är ett bra val på grund av smidigheten, men nackdelen är att det blir många kapslar varje dag.

Eventuella biverkningar

Det är bra att hålla koll på de eventuella biverkningar och nackdelar du kan få när du tar ett kreatintillskott för att maxa din träning.

Bland de vanliga biverkningarna finns magbesvär, ökad risk för muskelkramp, hjärtproblem och ökad risk för finnar. Se därför till att hålla dig till den rekommenderade dagliga dosen för att minska risken att drabbas av dessa nackdelar.

bästa kreatin kosttllskott tstvinnare

Så hittar du det bästa kreatintillskottet

För att hitta det bästa kreatintillskottet bör du kika på marknadens erbjud och sedan jämföra och testa olika produkter mot varandra. Då ökar chansen att du hittar ett tillskott som du blir nöjd med.

Några saker som du bör kika på är följande: 

  • Mg per dos – Kika på hur många milligram tillskottet innehåller per dos och hur mycket kreatin varje dos består av. Då ser du fort hur högkoncentrerat tillskottet är.
  • Pris per dos – Ju mer högkoncentrerat tillskottet är, desto mer värde får du för dina pengar. Kika på vad priset är per dos och hur hög budget du har för tillskottet. 
  • Smak – Även neutrala smaker kan ha en äcklig bismak. Testa därför olika produkter om den första inte faller dig i smaken.

Det är viktigt att testa och ge ditt nya kreatintillskott fem till sju dagar innan du utvärderar dess effekt. Kroppen behöver nämligen fylla på sina egna förråd innan du kan märka av bra effekter. Det är därför många rekommenderar att du kreatinladdar under de första dagarna. 

Det bästa kreatinet ska vara enkelt att blanda ut i vätskor, alltså vara lättlösligt. Det ska dessutom ha en neutral smak och ge bra effekt. Om du inte märker av någon större effekt efter din kreatinladdning så kan du testa ett tillskott med en annan form av kreatin.

Kreatin i matprodukter

För dig som vill se till att få i dig mer kreatin genom att äta vanlig mat så kan vi tipsa om följande livsmedel som innehåller en lite större mängd kreatin än andra.

Food SourceCreatine (Amount/100g of food)
1Herring Fillet (raw and dried)1.1g
2Beef patties (raw)0.9g
3Herring0.9g
4Beef steak gravy (juice cooked from meat)0.9g
5Salmon0.9g
6Beefburger0.9g
7Pork0.7g
8Black pudding (blood sausage)0.6g
9Dry cured ham0.6g
10Lamb, top round0.5g
11Chicken breast0.4g
12Rabbit meat0.4g
13Tuna0.4g
14Cod0.3g
15Beef cattle heart0.3g
16Ox heart0.3g
17Beef cattle cheek0.3g
18Falun sausage0.3g
19Hot dogs0.2g
20Mortadella0.2g
21Sausage0.2g
22Fish sauce0.2g
23Bovine tongue0.2g
24Frankfurters0.1g
25Bacon0.1g
26Milk0.02g
27Enfamil0.004g
28Cranberries0.002g
29Nestle Good Start0.002g
30Lactofree0.0001
Innehåll av kreatin i olika livmedel enligt fitbod.me

Vi har en testvinnare!

Genom att granska det stora utbudet på marknaden, så har vi utsett det kreatin som är bäst i test. Du hittar vår testvinnare i topplistan. Tillskottet hjälper dig att prestera bättre på gymmet och du kommer därför att få bättre träningsresultat. 

Vi har bett ett antal utövare att testa flera sorter åt oss och efter detta fylla i en utvärdering. Denna utvärdering tillsammans med producenters varubeskrivning, experters och användares betyg, omdömen och kommentarer har sedan legat till grund för vår egen unika lista med de absolut bästa kreatinprodukterna enligt oss på Tillskottsvaruhuset.

FAQ – Vanliga frågor

Vilka vätskor kan jag lösa kreatinpulvret i?

Du kan lösa ditt kreatinpulver i alla sorters vätskor, det behöver alltså inte vara vatten. Det är dock viktigt att få i dig både vatten och salt för att känna effekt av tillskottet.

Blir jag starkare av ett kreatintillskott?

Ja, du kommer indirekt bli starkare av ett kreatintillskott eftersom tillskottet hjälper dig att prestera bättre och orka lyfta tyngre vilket leder till muskelökning.

Finns det veganska kreatintillskott?

Japp, de flesta kreatintillskott är helt veganska. De är dessutom extra effektiva för alla som inte äter animalisk kost och därför har lägre kreatinnivå i kroppen. 

Vid vilken ålder kan jag börja ta tillskott med kreatin?

Kosttillskottet har ingen åldersgräns, men vi rekommenderar det endast till vuxna som tränar hårt.

Maxa din träning med kreatin

Tack vare ett kreatintillskott kan ännu mer lagrad energi omvandlas till rörelseenergi och du kan maxa din träning på gymmet. Genom att inta 5 gram per dag kan du få en rejäl boost då kroppen endast kan producera 1-2 gram på egen hand.

Vi har utsett det bästa kreatintillskottet på den svenska marknaden och du hittar det i vår eminenta topplista. Genom att börja ta ett tillskott kommer du snart att få synliga resultat av träningen då du orkar prestera bättre. Lycka till med ditt köp!

Källhänvisning: https://www.idrottsforskning.se/wp-content/uploads/2014/04/Vem-behover-kreatin.pdf