Bästa PWO

Senast uppdaterad 7 juni, 2024 av Andreas Börjesson

Utforska vår omfattande guide till de bästa PWO (Pre-Workout) tillskotten som finns tillgängliga just nu.

Oavsett om du är ute efter en extra energiboost, förbättrat fokus eller ökad uthållighet inför ditt träningspass, har vi noggrant utvärderat och sammanställt en lista över toppvalen.

Låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta PWO:n som matchar dina träningsbehov och mål.

Sidan innehåller annonslänkar

PWO bäst i test 2024

Bäst i test
PWO Aware

PWO Aware

Detta PWO-tillskott erbjuder inte bara exceptionell smak, särskilt den eftertraktade "Sura Colanappar", som har vunnit stor popularitet bland svenska användare, utan det garanterar också en kundnöjdhet utöver det vanliga. Det är framtaget för att maximera din prestation genom att öka uthålligheten och vakenheten, samtidigt som det förbättrar koncentrationen under intensiva träningspass. Tillverkat i Sverige och 100% veganskt, kommer detta tillskott med 33 serveringar, redo att stödja dig genom varje utmanande träningsmoment.

 • Pris: 359 kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 400g

Annons

PWO Aura-7

PWO Aura-7

AURA-7 PWO erbjuder en exceptionell Pre-Workout-upplevelse för dem som söker något utöver det vanliga. Med en sammansättning av noggrant utvalda ingredienser och en hög dosering, garanterar denna produkt maximal effektivitet under träningspassen. Beskriven som möjligen den starkaste Pre-Workout-produkten på den svenska marknaden, rekommenderar vi att den används enligt angiven dosering. Den innehåller 4500mg BETA ALANIN per två skopor och är rik på koffein, nootropics och stimulanter för förbättrad energi, fokus och uthållighet. Användarrecensioner bekräftar dess effektivitet och popularitet.

 • Pris: 359 kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 400g

Annons

Core Performance

Core Performance

Core Performance får bra betyg av användare för sin förmåga att leverera maximal prestation under träning och tävling. Den erbjuder jämn energitillförsel, förbättrar fokus och träningsskärpa, och innehåller även kreatin för ökad styrka. Ett utmärkt bra val tycker vi.

 • Pris: 399 kr
 • Typ: Pulver
 • Mängd: 630g

Annons

Viking Shot

Viking Shot

Viking Shot överträffar alla förväntningar med sin extremt kraftfulla formula i ett praktiskt shotformat. Trots sin lilla storlek, packar denna PWO en massiv punch med 4000 mg beta-alanin, 3300 mg citrullinmalat, 1666 mg AAKG, och en imponerande dos av 300 mg koffein. Den snabbverkande effekten och den underbara smaken gör den idealisk att svepa cirka 30 minuter före träningen. Den höga koffeindosen skärper fokus och koncentration, medan beta-alanin ger en märkbar känsla av ökad kapacitet.

 • Pris: 600 kr
 • Typ: Flytande form
 • Mängd: 24 stycken

Annons

Caffeine Kick

Caffeine Kick

Ett av de mest högdoserade koffeintillskotten på marknaden. Rekommenderas starkt för dig som är i behov av ett starkare koffeintillskott. Prisvärt också.

 • Pris: 99 kr
 • Typ: Kapsel
 • Mängd: 60

Annons

Vad är PWO?

bästa pwo

PWO, som står för Pre-Workout, är ett kosttillskott avsett att tas innan träning för att öka energinivån, förbättra fokus och uthållighet.

Det innehåller ofta en kraftfull blandning av ingredienser såsom koffein, aminosyror och andra stimulanter, designade för att maximera din prestation under träningspasset.

I vårt onlinebaserade test här på sidan presenterar vi en topplista med riktigt bra alternativ på PWO, där vi har utsett den bästa PWO:n för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Fördelarna med att använda PWO är många. Du får ökad energi, förbättrad uthållighet både på gymmet och vid löpning, skarpare fokus, ökad styrka och möjlighet att prestera på en högre nivå.

PWO är därmed ett utmärkt tillskott om du känner att din träning har stagnerat eller om du behöver det där lilla extra för att prestera ditt bästa, även när du känner dig trött.

Vem kan använda PWO?

Alla som tränar kan använda PWO och du kan ta det inför alla träningspass. Det finns alltså ingen gräns för hur många gånger per vecka du kan använda tillskottet. Tillskottet fungerar bra för såväl män som kvinnor, unga som gamla.

De som framförallt kan dra nytta av PWO-tillskott är de som känner sig trötta och slöa införa träningspasset och vill ha en extra boost.

En Pre-WorkOut bör dock inte användas av gravida eller ammande kvinnor och minderåriga då den innehåller en mycket hög koffeinhalt.

Vilken är den bästa PWO:n? – Kreatin, leucin och snabba kolhydrater

En PWO ger dig en extra kick på träningspasset. Det finns olika alternativ med olika ingredienser beroende på vad det är för effekt du vill uppnå. Du kan använda olika alternativ på olika dagar beroende på vad du ska träna på träningspasset.

 • Kreatin – Det här är den bästa PWO du kan välja om ditt träningspass är fokuserat på styrka. Med kreatin ökar din förmåga att lyfta tyngre och är populärt bland högpresterande atleter. 
 • Leucin – Med ett tillskott av leucin hamnar fokuset på din muskelmassa.
 • Snabba kolhydrater – Med det här tillskottet kommer du att kunna prestera på topp, framförallt vid konditionsträning såsom löpning och cykling. 
 • BCAA – Är en kombination av aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. Hjälper till att öka kroppens proteinsyntes och ger bättre uthållighet.
pwo före träning

Kapslar, dryck eller shot – vilket ger den bästa PWO:n?

Det finns riktigt goda PWO-drycker som är ett perfekt tillskott innan din träning. Många alternativ har goda smaker och är dessutom sockerfria, vilket gör de något hälsosammare. En dryck innehåller ofta ingredienser såsom koffein, BCAA, aminosyror och vitaminer (bla vitamin d, vitamin c och vitamin b).

En PWO-shot blandar du med hjälp utav pulver och vatten. Pulvren finns i en mängd goda smaker. Eftersom en PWO-shot är så kraftfull så är det just en liten shot. Det behövs inga stora mängder för att få extra energi till träningen.

Om du varken gillar dryck eller shots så kan du istället köpa kapslar. Den enda nackdelen är att du ofta behöver ta en stor mängd kapslar för att få till rätt energinivå.

PWO utan koffein

Den PWO som är bäst i test innehåller koffein. Men det finns även flera tillskott utan koffein. Det är ett bra tillskott om du vill undvika koffein av olika anledningar, till exempel om du ska träna sent på kvällen eller om du är känslig mot koffein. 

En PWO utan koffein är ofta helt fri från centralstimulerande ämnen. Vissa tillskott som inte innehåller koffein innehåller istället tyrosin som också det är uppiggande. 

Vilken sorts PWO behöver du?

Det finns många sorters PWO att välja mellan. För att hitta den bästa PWO:n för just dig så bör du dels fundera på vilken effekt du vill uppnå, och dels fundera på vilken sorts träningspass du ska utföra.

 • Om du är trött och slö – Om du är trött och slö och behöver energi så bör du satsa på en PWO med snabba kolhydrater, koffein eller BCAA för en energiboost.
 • Om du ska lyfta tungt – För tyngdlyftning och muskelpump är den bästa PWO:n full av kreatin. Det är även bra med aminosyran L-Arginin och Agmatinsulfat i tillskottet. 
 • Om du vill stimulera muskeluppbyggnad – För detta syfte bör du ta ett tillskott med leucin.
 • Om du ska träna uthållning och lågintensivt – För uthållning är PWO med snabba kolhydrater och koffein bäst. Koffein gör så att du inte känner av ansträngningen lika mycket. Även aminosyran Beta-alanin är bra för uthållighet.
 • Om du ska träna sent på kvällen – Välj ett tillskott utan stimulantia såsom koffein för att kunna sova gott efteråt. 

När på dagen ska man ta PWO?

Det bästa är att ta PWO i samband med din träning för att få maximal effekt. Du bör ta tillskottet 30-45 minuter före träningspasset. På så sätt får du ut det mesta möjliga av ditt träningspass.

Det spelar ingen roll när på dagen du tränar, utan du kan alltid ta ett tillskott innan träningspasset. Du behöver inte ta tillskottet tillsammans med mat, utan det räcker med drycken eller kapslarna.

Nackdelar med PWO

Det finns många stora fördelar träningsmässigt med att ta ett tillskott av PWO, det är de flesta överens om. Det finns dock även en nackdel och det är att de flesta produkter innehåller en stor mängd sötningsmedel för att få fram de goda smakerna. Det är därför bra att dricka vatten efteråt för att skydda tändernas emalj.

Eventuella biverkningar av PWO

Det finns inga studier som visar på allvarliga biverkningar om du överdoserar ditt PWO. Det finns dock ingen anledning att använda mer än vad som förpackningen förespråkar då du får rejält med energi av bara en shot eller dryck. 

Den vanligaste biverkningen av PWO är att du kan få stickningar i kroppen om produkten innehåller beta-alanin. Om tillskottet innehåller koffein och du tar det sent på kvällen så kan du även få störd sömn.

Så väljer du den bästa PWO:n för dig och din träning

När man vill öka sin prestation så är det lätt att fråga sig: ”Vilken är den bästa PWO:n?” Tyvärr finns det inget solklart svar på den frågan. Det är nämligen mycket individuellt, både när det gäller effekt och smak.

För att hitta den Pre-WorkOut som passar just dig bäst kan det vara så att du behöver testa dig fram. Se hur du presterar på olika tillskott och vilken smak som faller dig i smaken.

När du väljer mellan olika tillskott bör du bland annat kika på följande:

 • Ingredienser – Vad innehåller den PWO du är intresserad av och kan de olika ingredienserna ge dig den effekt du är ute efter under ditt träningspass?
 • Smak – Vilka smaker tycker du om? 
 • Tillsatser – Hur mycket socker och andra tillsatser innehåller den PWO du är intresserad av?
 • Recensioner – Läs igenom användares recensioner. Då får du en mycket bra uppfattning om hur bra en Pre-WorkOut verkligen fungerar.

För att hitta den bästa PWO:n bör du ta fram olika alternativ och jämföra dem mot varandra. Det är precis så vi har gjort i vårt eget test för att få fram en värdig testvinnare. 

Denna PWO är bäst i test

Efter noggrann granskning och att ha läst otaliga recensioner har vi korat den bästa PWO:n på marknaden.

Det tillskott vi rekommenderar utmärker sig som en fantastisk allround-produkt, som erbjuder en kraftfull energiboost.

Detta tillskott är din bästa partner för att höja prestationen vid varje träningspass, oavsett intensitet.

Summering av PWO tillskott

PWO är en prestationshöjare som får dig att ge allt på träningspassen, även när du känner dig trött och sliten. Oavsett om du ska träna på gym, spela fotboll eller ge dig på löpning så är en Pre-WorkOut riktigt bra. Det enda du bör tänka på är att välja rätt sorts tillskott, något vi gått igenom i vår köpguide.

Pre-WorkOut är inte nödvändigt för att träna bra, men de flesta som har maximerat sin prestation med detta tillskott inser att fördelarna är för stora för att avstå.

Lycka till med köpet av din nya Pre-WorkOut. Med hjälp av den kommer du att kunna sätta nya prestationsrekord under träningspasset.

Mer förebyggande energi och fokus kan du få av en bra testosbooster som vi också har gjort en test av.

FAQ – Vanliga frågor om PWO

Kan jag få samma energi även med en PWO utan koffein?

Ja, även utan koffein kan du få en rejäl kick inför ditt träningspass.

Är PWO från Tyngre bra?

Ja, Tyngre har en mycket kraftfull PWO för dig som tränar hårt.

Kan jag kombinera PWO med proteinpulver?

Eftersom du tar PWO innan träningen och proteinpulver efter träningen så kan du ta båda tillskotten på en och samma dag.

Vilken är den bästa PWO:n?

Kika på vår topplista för att hitta den PWO som är allra bäst på marknaden.

Källhänvisning: https://prokost.se/traning/energi/basta-pwo/

”Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.”