Bästa PWO

Senaste uppdaterad:

Vill du ha ökad uthållighet, styrka och energi under dina träningspass? Vi kommer att testa olika tillskott för att bestämma vilken som är den bästa PWO du kan välja.

PWO är en Pre-WorkOut som ger dig en extra skjuts i energi och fokus under träningspassen. Därmed kan du prestera på topp varje gång och få bättre resultat såväl på gymmet som vid löpning.

Läs vidare för att se vilken PWO som är bäst i test, samtidigt som du får en riktigt bra köpguide som hjälper dig att välja rätt tillskott för just din träning.

Lista: Test resultat av PWO

Här har du hela vår topplista med de produkter som vi kan rekommendera, rangordnade efter bästa betyg till lägre. Det kan såklart vara så att en produkt längre ner på listan är den som passar just dina behov. Här finns något för alla typer av träning!

Rank 1 / 10

PWO AURA-7

Betyg

98

Pris

399 kr

Mängd

33 doser

Typ

Pulver

Bäst i Test!

Användare ger denna nyhet från Aware nutrition grymt fina betyg. Kraftfull PWO för energi, fokus, styrka & pump. L-citrullin, beta-alanin, l-tyrosin mm ger fullt tryck i träningen. Bör tas i cycler för att undvika tolerans. Användare rapporterar bra drag, bästa någonsin och otroligt god smak. En fullträff helt enkelt.

XLNT-Sports
Rank 2 / 10

XLNT Sports

Betyg

96

Pris

299 kr

Mängd

360 g

Typ

pulver

Sockerfri

Storsäljare hos MM Sports. Kan enligt recensioner vi läst vara den godaste PWO:n på marknaden. Kreatin, beta-alanin, koffein, citrullinmalat och rödbetspulver är några av ingredienserna. Schyssta betyg överlag.

Supreme-PWO-Star-nutrition
Rank 3 / 10

Supreme PWO - Star nutrition

Betyg

96

Pris

179 kr

Mängd

250 g

Typ

pulver

Gymgrossistens storsäljare är denna PWO från Star nutrition. Bästa ingredienserna i höga doser utlovas här. Både för energikick och uthållighetsidrotter. Kreatin, beta-alanin, koffein, rödbetsextrakt och rosenrot är lite av innehållet. Användare rapporterar positivt med bra märkbar effekt och att forest berries verkar vara smakfavoriten

Valkyrie-PWO-Viking-Power
Rank 4 / 10

Valkyrie PWO - Viking Power

Betyg

95

Pris

349 kr

Mängd

300 g

Typ

pulver

Utan stickningar.

Ännu en storsäljare, denna gång från Viking Power. Hög dos av koffein, AAKG, taurin mm ger en ordentlig energiboost. Här har man skippat Beta-alanin som är det ämne som brukar skapa stickningar vilket inte alla uppskattar att uppleva. Vissa smaker uppskattas inte medan andra är riktigt goda, men smaken är ju som… Annars bra betyg överlag.

core-performance
Rank 5 / 10

Core Performance

Betyg

95

Pris

379 kr

Antal

630 g

Typ

Pulver

Allround

Träningsprofilen Peter Bláha har hjälpt Svenskt kosttillskott att ta fram denna PWO. Fint sammansatt formula som passar till många olika typer av träning både för explosiv och långvarig träning. Lite blandade omdömen gör att den inte får allra högsta betyget. Men många älskar den!

Rank 6 / 10

The RAW Stack

Betyg

95

Pris

765 kr

Mängd

olika

Typ

olika

Komplett paket

Raw har en serie med produkter för olika stimulans vid träning och muskelbygge. De har flera PWO med lite olika inriktning. I detta paket finns RAW rampage och RAW pumped för extrem pump, Raw Test som Testobooster för att se till att ha muskelbyggande hormoner över natten. Produkterna kan givetvis köpas var för sig men här kan man få ett fint paketpris där det även ingår en flaska. Nöjda glada användare med bra betyg.

core-pwo-zero
Rank 7 / 10

Core PWO Zero

Betyg

95

Pris

199 kr

Mängd

180 g

Typ

pulver

Utan kreatin & kalorier

Är det deffdags eller om du bara vill hålla nere på antalet kalorier så kan detta vara rätt produkt för dig. Är bra både vid styrketräning och konditionsträning. Saknar kreatin så att du inte riskerar att lägga på dig vätska i onödan. Ger ett fint pirr och de flesta gillar smaken men inte alla.

AWARE-PLASMA
Rank 8 / 10

AWARE PLASMA

Betyg

94

Pris

399 kr

Mängd

350 g

Typ

pulver

Utan koffein

Denna produkt utlovar en extrem pump. För dig som inte vill ha koffein för att du ex. tränar kvällstid så är detta ett bra alternativ. Bra pump enligt många användare som gillar pumpen!

12-x-Off-The-Hook-PWO-Shot
Rank 9 / 10

12 x Off The Hook PWO-Shot

Betyg

93

Pris

189 kr

Mängd

12 * 60 ml

Typ

Shot

Omtyckt Pwo i shotform. Enkelt och smidigt att ta innan sitt pass. Bra dos med L-citrullin, L-arginin, beta-alanin, koffein och L-tyrosin i varje shot. Mycket fina betyg, rätt stark smak men bra kick rapporteras

core-pwo-power
Rank 10 / 10

Core PWO Power

Betyg

88

Pris

349 kr

Mängd

550 g

Typ

Pulver

För tunga pass

Högdoserad med kreatin och kolhydrater förpackat i läskande smaker. Sammansatt för riktigt hårda, explosiva och långa pass. Bla citrulin, arganin, koffein och kreatin. Stor blandning bland användarbetygen.

bästa pwo

Vad är PWO?

I vårt test hittar du en topplista full av riktigt bra alternativ på PWO. Vi har utsett den bästa PWO:n för att du enkelt ska kunna göra ett bra val.

Pre-WorkOut är ett kosttillskott som innehåller en mängd aktiva ämnen som ökar din förmåga att prestera bättre på gymmet. På så sätt kan du leverera bra resultat på varje träningspass och få en extra skjuts.

Det bästa med PWO är att du:

 • Får ökad energi
 • Får bättre uthållighet på gymmet och vid löpning
 • Blir bättre på att fokusera
 • Ökar din styrka
 • Presterar på en högre nivå

PWO är alltså ett utmärkt tillskott om du känner att du har stagnerat på träningen och vill ta nästa steg. Det fungerar också bra om du är lite för trött för att träna, men ändå vill prestera ditt bästa.

Vem kan använda PWO?

Alla som tränar kan använda PWO och du kan ta det inför alla träningspass. Det finns alltså ingen gräns för hur många gånger per vecka du kan använda tillskottet. Tillskottet fungerar bra för såväl män som kvinnor, unga som gamla.

De som framförallt kan dra nytta av PWO-tillskott är de som känner sig trötta och slöa införa träningspasset och vill ha en extra boost.

En Pre-WorkOut bör dock inte användas av gravida eller ammande kvinnor och minderåriga då den innehåller en mycket hög koffeinhalt.

Vilken är den bästa PWO:n? – Kreatin, leucin och snabba kolhydrater

En PWO ger dig en extra kick på träningspasset. Det finns olika alternativ med olika ingredienser beroende på vad det är för effekt du vill uppnå. Du kan använda olika alternativ på olika dagar beroende på vad du ska träna på träningspasset.

 • Kreatin – Det här är den bästa PWO du kan välja om ditt träningspass är fokuserat på styrka. Med kreatin ökar din förmåga att lyfta tyngre och är populärt bland högpresterande atleter. 
 • Leucin – Med ett tillskott av leucin hamnar fokuset på din muskelmassa.
 • Snabba kolhydrater – Med det här tillskottet kommer du att kunna prestera på topp, framförallt vid konditionsträning såsom löpning och cykling. 
 • BCAA – Är en kombination av aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. Hjälper till att öka kroppens proteinsyntes och ger bättre uthållighet.
pwo före träning

Kapslar, dryck eller shot – vilket ger den bästa PWO:n?

Det finns riktigt goda PWO-drycker som är ett perfekt tillskott innan din träning. Många alternativ har goda smaker och är dessutom sockerfria, vilket gör de något hälsosammare. En dryck innehåller ofta ingredienser såsom koffein, BCAA, aminosyror och vitaminer (bla vitamin d, vitamin c och vitamin b).

En PWO-shot blandar du med hjälp utav pulver och vatten. Pulvren finns i en mängd goda smaker. Eftersom en PWO-shot är så kraftfull så är det just en liten shot. Det behövs inga stora mängder för att få extra energi till träningen.

Om du varken gillar dryck eller shots så kan du istället köpa kapslar. Den enda nackdelen är att du ofta behöver ta en stor mängd kapslar för att få till rätt energinivå.

PWO utan koffein

Den PWO som är bäst i test innehåller koffein. Men det finns även flera tillskott utan koffein. Det är ett bra tillskott om du vill undvika koffein av olika anledningar, till exempel om du ska träna sent på kvällen eller om du är känslig mot koffein. 

En PWO utan koffein är ofta helt fri från centralstimulerande ämnen. Vissa tillskott som inte innehåller koffein innehåller istället tyrosin som också det är uppiggande. 

Vilken sorts PWO behöver du?

Det finns många sorters PWO att välja mellan. För att hitta den bästa PWO:n för just dig så bör du dels fundera på vilken effekt du vill uppnå, och dels fundera på vilken sorts träningspass du ska utföra.

 • Om du är trött och slö – Om du är trött och slö och behöver energi så bör du satsa på en PWO med snabba kolhydrater, koffein eller BCAA för en energiboost.
 • Om du ska lyfta tungt – För tyngdlyftning och muskelpump är den bästa PWO:n full av kreatin. Det är även bra med aminosyran L-Arginin och Agmatinsulfat i tillskottet. 
 • Om du vill stimulera muskeluppbyggnad – För detta syfte bör du ta ett tillskott med leucin.
 • Om du ska träna uthållning och lågintensivt – För uthållning är PWO med snabba kolhydrater och koffein bäst. Koffein gör så att du inte känner av ansträngningen lika mycket. Även aminosyran Beta-alanin är bra för uthållighet.
 • Om du ska träna sent på kvällen – Välj ett tillskott utan stimulantia såsom koffein för att kunna sova gott efteråt. 

När på dagen ska man ta PWO?

Det bästa är att ta PWO i samband med din träning för att få maximal effekt. Du bör ta tillskottet 30-45 minuter före träningspasset. På så sätt får du ut det mesta möjliga av ditt träningspass.

Det spelar ingen roll när på dagen du tränar, utan du kan alltid ta ett tillskott innan träningspasset. Du behöver inte ta tillskottet tillsammans med mat, utan det räcker med drycken eller kapslarna.

Nackdelar med PWO

Det finns många stora fördelar träningsmässigt med att ta ett tillskott av PWO, det är de flesta överens om. Det finns dock även en nackdel och det är att de flesta produkter innehåller en stor mängd sötningsmedel för att få fram de goda smakerna. Det är därför bra att dricka vatten efteråt för att skydda tändernas emalj.

Eventuella biverkningar av PWO

Det finns inga studier som visar på allvarliga biverkningar om du överdoserar ditt PWO. Det finns dock ingen anledning att använda mer än vad som förpackningen förespråkar då du får rejält med energi av bara en shot eller dryck. 

Den vanligaste biverkningen av PWO är att du kan få stickningar i kroppen om produkten innehåller beta-alanin. Om tillskottet innehåller koffein och du tar det sent på kvällen så kan du även få störd sömn.

Så väljer du den bästa PWO:n för dig och din träning

När man vill öka sin prestation så är det lätt att fråga sig: ”Vilken är den bästa PWO:n?” Tyvärr finns det inget solklart svar på den frågan. Det är nämligen mycket individuellt, både när det gäller effekt och smak.

För att hitta den Pre-WorkOut som passar just dig bäst kan det vara så att du behöver testa dig fram. Se hur du presterar på olika tillskott och vilken smak som faller dig i smaken.

När du väljer mellan olika tillskott bör du bland annat kika på följande:

 • Ingredienser – Vad innehåller den PWO du är intresserad av och kan de olika ingredienserna ge dig den effekt du är ute efter under ditt träningspass?
 • Smak – Vilka smaker tycker du om? 
 • Tillsatser – Hur mycket socker och andra tillsatser innehåller den PWO du är intresserad av?
 • Recensioner – Läs igenom användares recensioner. Då får du en mycket bra uppfattning om hur bra en Pre-WorkOut verkligen fungerar.

För att hitta den bästa PWO:n bör du ta fram olika alternativ och jämföra dem mot varandra. Det är precis så vi har gjort i vårt eget test för att få fram en värdig testvinnare. 

Denna PWO är bäst i test

Vi har granskat, läst innehållsförteckningar, recensioner och smakat en mängd tillskott för att välja den bästa PWO:n. Det tillskott som vi anser är bäst är en bra allround-produkt som ger dig en rejäl energiboost. Med hjälp av detta tillskott kan du prestera bättre under alla träningstillfällen.

bra bättre bäst pwo

FAQ – Vanliga frågor om PWO

Kan jag få samma energi även med en PWO utan koffein?

Ja, även utan koffein kan du få en rejäl kick inför ditt träningspass.

Är PWO från Tyngre bra?

Ja, Tyngre har en mycket kraftfull PWO för dig som tränar hårt.

Kan jag kombinera PWO med proteinpulver?

Eftersom du tar PWO innan träningen och proteinpulver efter träningen så kan du ta båda tillskotten på en och samma dag.

Vilken är den bästa PWO:n?

Kika på vår topplista för att hitta den PWO som är allra bäst på marknaden.

Det bästa med PWO? – Ökad energi, fokus och prestation

PWO är en prestationshöjare som får dig att ge allt på träningspassen, även när du känner dig trött och sliten. Oavsett om du ska träna på gym, spela fotboll eller ge dig på löpning så är en Pre-WorkOut riktigt bra. Det enda du bör tänka på är att välja rätt sorts tillskott, något vi gått igenom i vår köpguide.

Pre-WorkOut är inte nödvändigt för att träna bra, men de flesta som har maximerat sin prestation med detta tillskott inser att fördelarna är för stora för att avstå. Lycka till med köpet av din nya Pre-WorkOut. Med hjälp av den kommer du att kunna sätta nya prestationsrekord under träningspasset.

Mer förebyggande energi och fokus kan du få av en bra testosbooster som vi också har gjort en test av.

Källhänvisning: https://www.healthline.com/nutrition/pre-workout-side-effects