Kosttillskott leder

Senaste uppdaterad:

Lider du av stela leder och artros? Då är det här testet för dig! Vi har nämligen testat en mängd olika kosttillskott för leder som är såväl antiinflammatoriska som smärtlindrande. Allt för att kunna utse vilket tillskott som är bäst i test och optimalt för din kropp och hälsa.

Människor i alla åldrar lider av värkande och stela leder. Det är inte så konstigt med tanke på det slitage som våra leder utsätts för. Det finns dock en lång rad naturliga läkemedel som kan lindra smärtan. Det bästa av allt är att de snabbt visar sin effektivitet.

Genom att ta ett kosttillskott som innehåller rätt kombinationer kan du få både lindring och en bättre livskvalitet. Häng med så kikar vi på vår topplista!

Våra bästa produkter i test av tillskott för lederna

Här hittar du de produkter vi tycker är bästa tillskotten vid ledbesvär.

Qure-inflamincollagen
Rank 1 / 6

Qure inflamin+collagen

Betyg

99

Pris

399 kr

Typ

Pulver

Mängd

360 g

Dos

12 g/dag

Bäst i test!

Inflamin har vi med som egen produkt i listan. I denna så har man även tillsatt kollagen som långsiktigt hjälper till att bygga upp leder, brosk, hud och naglar. Flera fina ämnen som kan hjälpa lederna som zink och MSM. Effekterna får bra betyg medan smaken får blandade betyg.

Qure-inflamin
Rank 2 / 6

Qure inflamin

Betyg

96

Pris

279 kr

Typ

Kapslar

Antal

120

Dos

2*2/dag

Vegansk

Denna produkt innehåller en bra blandning av olika produkte som är bra för leder och muskler. Någon av dem är kanske den som kan hjälpa dig. Några av ingredienserna är nypon, curcumin (gurkmeja), svartpeppar, boswellia och ingefära. Många rapporterar minska värk och stelhet i bla axlar, knän och minskade inflammationer. Väl värt att pröva, funkar säkert för en del.

Pharma-Nord-Glukosamin-Kapslar
Rank 3 / 6

Pharma Nord Glukosamin Kapslar

Betyg

95

Pris

169 kr

Typ

Kapslar

Antal

90

Dos

3/dag

Mot artros!

Receptfri variant från Pharma Nord. Innehåller glukosamin-sulfat som har visat sig ha positiva effekter vid artros. Smärtstillande och ledförbättrande på längre sikt (8-10 veckor) så testar du denna kan du inte ge upp för fort. Mycket bra betyg överlag hos användare.

Rank 4 / 6

Grönläppad mussla extrakt

Betyg

95

Pris

185 kr

Typ

Tablett

Antal

90

Dos

3/dag

Naturligt mot ledbesvär

Detta ämne har använts i hundratals år på Nya Zealand. Nya studier har påvisat ”“Denna typ av musseloljeextrakt utgör ett effektivt komplement eller möjligt alternativ till andra behandlingar vid ledgångsreumatism och artroser. Det minskar smärta och ledstelhet”. Vi har inte hittat många omdömen om denna, men det låter bra!

CurcuMix-Green-Line
Rank 5 / 6

CurcuMix Green Line

Betyg

94

Pris

279 kr

Typ

Kapslar

Antal

60

Dos

2/dag

Ny förbättrad version av Curcumix. Gurkmeja, ingefära, boswellia, chili och svartpeppar i bra mix. Flera recensioner skriver att de fungerar jättebra, några har inte märkt något.

Medicinegarden-curamin-1
Rank 6 / 6

Medicinegarden curamin

Betyg

84

Pris

398 kr

Typ

Kapslar

Antal

90

Dos

2*2/dag

Komplex från gurkmeja och boswelia. En av de mest kända produkterna på marknaden då de gör mycket reklam. Detta återspeglar sig i priset enligt vår mening, testa andra i första hand och denna om du inte får effekt på annat håll.

bästa kosttillskott vid problem med lederna

Behöver du ett kosttillskott för leder?

Vi har genomfört ett stort test av kosttillskott för leder som kan hjälpa alla som har värkande leder. Det finns nämligen gott om produkter med naturliga ingredienser som kan lindra din värk. Därför finns det ingen anledning till att gå runt och ha ont i onödan.

Vi har granskat ingredienslistor, jämfört aktiva ingredienser, läst tester och användares recensioner för att få fram de bästa och populäraste produkterna. Efter att ha satt betyg på alla tillskott har vi sedan utsett vår testvinnare.

Fortsätt läsa för att komma till vår informativa köpguide som hjälper dig att välja det bästa kosttillskottet för dina leder. Med rätt tillskott kan du snabbt må bättre på en naturlig väg.

Vad innehåller kosttillskott för leder?

Kosttillskott för leder innehåller ofta många naturliga ämnen som är kända för att motverka stelhet i leder och muskler. Om du är stel eller har ont så är det därför bra att testa och se vilken effekt du kan få. Det är nämligen inte farligt att testa dessa naturliga ämnen. 

Det finns framförallt en stor mängd naturliga örter som hjälper till lindra ledsmärta. Väl sammansatta örtkomplex är därför en riktigt bra investering om du har ont. 

Vilka verksamma ämnen är bäst för dig?

Kosttillskott för leder består utav en mängd olika kombinationer. Alla innehåller de olika ämnen med diverse hälsosamma effekter. De vanligaste ämnena i tillskott är de följande sex:

 • Nyponpulver – Naturligt rikt på vitamin C som främjar kroppens egen bildning av kollagen. Vitamin C verkar även antiinflammatoriskt i kroppen och höjer ditt immunförsvar, vilket är viktigt om du har inflammationer i kroppen. Nyponpulver är mycket populärt som tillskott vid artros eftersom det är så pass effektivt vid inflammerade leder. 
 • Kollagen – Kollagen är mycket viktigt för kroppens brosk och benstomme. Kollagenet i kroppen håller ihop lederna och stöttar såväl brosk som leder. Kroppens egen kollagenproduktion minskar med åldern, därför är det bra att ta ett extra tillskott. 
 • MSM – Naturligt svavel som bygger upp kollagen och som naturligt finns i kroppens alla leder. Det organiska svavlet ska gärna kombineras med vitamin C för optimalt upptag. MSM kan hjälpa dig att få en ökad rörlighet, minskad smärta och snabbare återhämtning. 
 • Gurkmeja – Även känt som curcucim. En välkänd antiinflammatorisk krydda som hjälper till att lindra inflammationer i kroppen. När inflammationen lindras så lindras även den smärta den orsakar. Får gärna vara i kombination med svartpeppar (piperin) för att ge ett optimalt upptag. 
 • Hyaluronsyra – Förekommer naturligt i ledvätskan och skyddar dina leder. Ett extra tillskott hjälper dig därför att bibehålla din rörlighet i lederna.
 • Omega 3 – En naturlig olja som hjälper till att minska inflammationer i kroppen och dess leder. En antiinflammatorisk omega 3 gör lederna mjukare och mer rörliga. Förekommer ofta i kosttillskott i form utav fiskleverolja. Omega 3 ser även till att balansera ut inflammatorisk Omega 6 i kroppen. 

Smärta i leder beror ofta på en kronisk inflammation som har funnits i kroppen i många år. Det kan ta tid innan den ger sig till känna. Därför är det extra bra med olika extrakt i ingredienslistan då de är högkoncentrerade och extra kraftfulla. När smärtan väl ger sig till känna är inflammationen redan i full gång och det behövs ett tillskott för att motverka den.

Vem kan ta ett kosttillskott framtaget för leder?

Vem är det egentligen som kan ta ett tillskott som är framtaget för kroppens leder?

 • Människor med artros
 • Människor med värkande leder
 • Människor med stela leder

Oavsett vad det är du lider av, så kan de flesta kosttillskott hjälpa dig med alla besvär som dina leder ger dig. De innehåller nämligen aktiva ingredienser som verkar för ledernas välmående. 

Det finns ingen åldersgräns för kosttillskottet, utan alla som har ont kan må bra av dess effekter. Värkande leder drabbar inte bara äldre människor, utan även yngre människor och vältränade människor kan drabbas. Om man har tränat hårt och tungt under en lång period är det vanligt att drabbas av ledförslitning. 

olika ställen man kan ha ledvärk på

När på dagen ska jag ta kosttillskottet?

Det spelar generellt ingen roll när du tar ditt kosttillskott, såvida det inte är specificerat på produktens förpackning. Det bästa är att ta det vid samma tid varje dag så att du får in en bra rutin.

Ta gärna tillskottet tillsammans med mat. Om du har ett rent pulver så kan du hälla i det i smoothies eller i en proteindryck. Vanliga kapslar kan du svälja tillsammans med vatten.

Vad är bäst – pulver, tabletter eller kapslar?

Kosttillskott för leder finns i tre olika beredningsformer. Dels rent pulver och dels tabletter och kapslar. 

Tabletter och kapslar är redan doserade och det är enkelt att ta med dig dem om du ska resa iväg. Kapslar är dock ofta stora och något svårare att svälja, samtidigt som de innehåller olika tillsatser för att skapa själva kapseln.

Ett rent pulver kräver lite mer av dig när du ska dosera tillskottet. Det är dock ett bra val om du själv vill styra över doseringen. Dessutom kan du blanda ut pulvret i dryck eller mat för att få i dig det på ett enkelt sätt. 

tabletter kapslar eller pulver vid ledvärk

Hitta det bästa kosttillskottet för leder

Det kan vara svårt att veta vilket kosttillskott som är bäst. Vi har därför satt samman en topplista med en bäst i test-vinnare. För att välja vilket tillskott du ska köpa är det bra att ha följande punkter i åtanke:

 • Vilka ingredienser innehåller tillskottet? – För att hitta det bästa kosttillskottet för leder bör du kika på vilka aktiva ämnen som finns i de olika tillskotten. Ju fler verksamma ämnen desto bättre. 
 • Vilka effekter kan du få? – Kika på vår lista här ovan för att se vilka effekter du kan få av olika verksamma ämnen. Då vet du vad du kan förvänta dig av de olika tillskotten. 
 • Vad är priset per dos? – Vad kostar kosttillskottet per daglig dos och vilken budget har du att röra dig med?
 • Lös omdömen från användare – Läs gärna användares omdömen och recensioner, då vet du hur väl kosttillskottet fungerar på andras ledsmärta. Tänk dock på att effekten kan vara individuell. 

Sedan finns det alltid ett generellt tips som gäller vilket är att mår magen bra så mår mycket annat i kroppen bra, här hittar du vår lista med bästa probiotika om du behöver lite hjälp på vägen.

Biverkningar av kosttillskott för leder

Generellt består kosttillskott för leder av naturliga ämnen. Du behöver därför inte oroa dig för några svåra eller jobbiga biverkningar. Många ämnen finns naturligt i kroppen eller består av diverse verksamma örter.

En biverkning du kan drabbas av är en orolig mage. Hit kan du räkna allt från förstoppning till diarré. En sådan biverkning kan bero på att du har en känslig mage och tog en för hög dos av tillskottet. Då är det bra att minska dosen tills din mage har vant sig. 

Vi har utsett det bästa kosttillskottet för leder

Vi har utsett det kosttillskott för leder som är bäst i test. Ta en kik på vår topplista för att hitta en mängd bra tillskott. Vår testvinnare är ett bra val för dig som har värk i leder som du vill lindra med hjälp av naturliga aktiva ingredienser till ett budgetvänligt pris.

FAQ – Vanliga frågor om kosttillskott för leder

Kommer ett kosttillskott för leder att göra mig rörligare?

Vilka effekter man får av ett tillskott är individuellt, men en av effekterna är att dina leder kan bli rörligare och smidigare.

Fungerar naturliga kosttillskott för leder?

Ja, det finns många studier som visar att naturliga tillskott är effektiva när det gäller att lindra smärta.

Fungerar ett kosttillskott för leder även vid artros?

Ett kosttillskott för leder kan inte bota din artros, men det kan lindra den ledsmärta som du lider av. 

Kan jag att ett tillskott för att förebygga smärta i framtiden?

Det är alltid bra att äta en kost eller ta tillskott som stärker dina leder, på så sätt kan du förebygga eventuell smärta i framtiden. Det är inte farligt att inta ett tillskott med naturliga ämnen.

Lindra smärtan i dina värkande leder 

Om du lider av artros eller smärta i dina leder, kanske på grund av hård träning eller den förslitning som sker vid hög ålder, då är det bra att investera i ett kosttillskott av hög kvalitet.

Ett kosttillskott för leder kan hjälpa dig att lindra inflammation i kroppen, lindra din smärta och göra dig rörligare. Med minskad smärta får du en bättre livskvalitet.

I vårt artikel hittar du en topplista med de bästa produkterna och dessutom en informativ köpguide som hjälper dig att välja rätt produkt. Lycka till med ditt köp!

Några rena naturliga ämnen som kanske kan vara till hjälp har vi skrivit om i separata bäst i test artiklar. Exempelvis denna med bästa nyponpulver eller denna om gurkmeja.

Källhänvisning: https://www.artrosportalen.lu.se/behandlingar-vid-artros/naturlakemedel-vid-artros