Bästa kosttillskotten för viktminskning

Senaste uppdaterad:

Vill du öka din fettförbränning och gå ner i vikt på ett snabbt och smidigt sätt? Då kan du ta hjälp av ett kosttillskott för viktminskning. I den här artikeln utser vi det bästa kosttillskottet för dig som vill minska i vikt.

I vårt bäst i test hittar du många bra produkter som är hungerdämpande, ger högre fettförbränning, bra måltidsersättningar samt aptitdämpande kapslar för dig som vill få till en snabb viktnedgång. Vi tipsar om de bästa produkterna så att du kan hitta det tillskott som fungerar bäst för dig.

Vi har även sammanställt en köpguide med allt du behöver veta om bästa vikt -tillskotten, viktnedgång och kalorier.

Våra bästa produkter i test av tillskott för viktminskning

Här hittar du de produkter vi tycker är bäst inom olika kategorier av kosttillskott som kan hjälpa till när man vill gå ner eller bibehålla sin vikt.

viktminskning-paket-intensiv
Rank 1 / 10

Viktminskning paket intensiv

Betyg

99

Pris

999 kr

Typ

Paket

Antal dagar

30

Paket

I detta paket från Svensk Hälsokost så får du ett antal olika typer av produkter som stödjer din viktnedgång. Måltidsersättning med lågt kaloriinnehåll, burn för ökad fettförbränning, fibertillskott som hungerdämpare samt omega 3 för att säkra hälsosamma ämnen. Väldigt stor andel av omdömen och betyg från användare är positiva.

Ripped-Hardcore
Rank 2 / 10

Ripped Hardcore

Betyg

98

Pris

299 kr

Typ

Kapslar

Antal

90

Aptitdämpare / Fettförbrännare

Omtyckt produkt som både fungerar som fettförbrännare och hungerdämpare. Foffein, zingiber officinale, katechiner, krom och chilipeppar är några av ingredienserna. Räcker att ta en kapsel om dagen vilket är bra. Jäkligt fina betyg som tar den upp i toppen på vår lista.

slim-måltidsersättning
Rank 3 / 10

SLIM måltidsersättning

Betyg

97

Pris

449 kr

Typ

Pulver

Antal

34 måltider

MåltidsersättningGlutenfri/Vegan variant finns

En måltidsersättning behöver vara god för att man ska kunna motivera sig att fortsätta. Denna har extremt många positiva omdömen om framförallt smak. En portion innehåller 135 kcal och den är lämplig för att ersätta 2 måltider om dagen vilket snabbt kan ge ett fint resultat. Glutenfri och i många smaker, även vegansk variant.

burn fettförbränning
Rank 4 / 10

BURN Svenskt kosttillskott

Betyg

95

Pris

269 kr

Typ

Kapsel

Antal

120

Fettförbrännare

Att stimulera fettförbränning kan vara ett bra komplement till övriga åtgärder för viktminskning. Detta är en av de populäraste som finns. 10 ämnen som kollin, cayennepeppar och grönt te. Finns med eller utan koffein. Fungerar för många användare.

Mega-Fat-Burner
Rank 5 / 10

Mega Fat Burner

Betyg

95

Pris

229 kr

Typ

Kapsel

Antal

90

Fettförbrännare

Storsäljare hos Gymgrossisten. 14 sammansatta ingredienser för ökad fettförbränning helt utan koffein. Bra recensioner i allmänhet.

Rank 6 / 10

Fettförbränning paket - Protein.se

Betyg

94

Pris

999 kr

Typ

Paket

Antal dagar

30

Paket

Protein.se har satt ihop detta paket med produkter för fettförbränning och samtidig muskelökning. Paketet innehåller proteinpulver som håller dig mätt med lite kalorier, bodyfat burner som ökar förbränningen i två varianter, omega 3 samt en fin shaker. Produkterna har var och en överlag bra betyg, funkar inte för alla men det bör man vara beredd på.

naturdiet måltidsersättning
Rank 7 / 10

Naturdiet shake

Betyg

94

Pris

289 kr

Typ

Dryck

Antal

12 måltider

Måltidsersättning

Vill du inte hålla på med pulver utan snabbt och enkelt ta en färdig måltidsersättning från kylen så tycker vi denna är bäst. 150 Kcal per portion och riktigt god. Många bra näringsämnen och mindre socker än de flesta alternativen på marknaden.

HUNGERDAMPARE-2-GLUCOMANNAN
Rank 8 / 10

HUNGERDÄMPARE 2.0 GLUCOMANNAN

Betyg

93

Pris

199 kr

Typ

Kapslar

Antal

150

Hunger/Aptitdämpare

En hunger eller aptitdämpare kan vara det som får dig att lyckas. Glucomannan innehåller fibrer som tar upp vatten och ger en fin mättnadskänsla.

Deffpaketet-Star-Nutrition
Rank 9 / 10

Deffpaketet - Star Nutrition

Betyg

93

Pris

532 kr

Typ

Paket

Antal dagar

30

Paket

Paket med tre fettförbrännare som tillsammans ger en bra effekt när du exempelvis vill deffa. Ripped Pro ger energi utan kalorier samt ökar fettföbränning. Ultimate CLA minskar aptiten och ökar förbränning samt Ultimate L-Carnitine som ökar förbränningen ytterligare. Klart värt att testa när du vill trimma din kropp.

BODYFAT-BURNER
Rank 10 / 10

3ST BODYFAT BURNER

Betyg

92

Pris

999 kr

Typ

Kapsel

Antal

450

Fettförbrännare

Denna produkt är egentligen lite dyr i vårt tycke, köper man 3 på en gång så blir den dock ok i pris. Förbrännare med olika bra ingredienser förpackade i en snygg burk från Protein.se . Flera fina betyg gör att vi tar med denna som ett alternativ.

bästa kosttillskott för viktminskning

Allt du behöver veta om kosttillskott för viktminskning

Vi har utfört ett stort test av kosttillskott för viktminskning för att du ska hitta den produkt som får dig att gå ner i vikt snabbast. Ett tillskott hjälper dig att snabbt bli av med överflödigt fett samtidigt som du får en energiboost. Om du dessutom kombinerar tillskottet med en hälsosam kost och livsstil kan du få ännu mer effektiva resultat.

Vi har utsett det kosttillskott för viktminskning som är bäst i test. Ta en titt på vår topplista för att hitta testvinnaren och riktigt bra alternativ. För att komma fram till den vinnande produkten har vi bland annat granskat ingredienslistor, testat produkternas effekt och läst användares recensioner.

Varför ska du använda ett kosttillskott?

Om du har svårt att gå ner i vikt med hjälp av mat och kost så kan du använda ett kosttillskott. På så sätt kan du få en snabb viktnedgång utan att behöva anstränga dig. Det finns många fördelar med att använda ett kosttillskott för viktminskning.

 • Tillskottet är hungerdämpade (aptitdämpare) – Tack vare tillskottet kommer du få en effektiv aptitdämpare som hjälper dig att äta mindre utan att för den delen bli hungrig. På så sätt kommer du att få i dig färre kalorier.
 • Tillskottet ökar din ämnesomsättning – Tillskottet kommer att öka din ämnesomsättning och få fart på din fettförbränning. På så sätt kommer du att gå ner i vikt snabbare. 
 • Tillskottet minskar fettabsorptionen – Många kosttillskott hjälper kroppen att absorbera fettet i din kost långsammare.
 • Tillskottet ger dig ökad energi – Många tillskott ger dig en rejäl energikick. På så sätt orkar du mer på en tommare mage.
 • Tillskottet kan byta ut dina måltider (måltidsersättning) – Många tillskott kan byta ut en eller flera av dina måltider. På så sätt får du i dig rätt näring men mindre mat och kalorier.

Med dessa fem fördelar kommer din kropp att kunna ta upp all näring i maten du äter, samtidigt som du går ner i vikt. 

näring i en kapsel för viktnedgång

Vad är bäst – drycker, kapslar eller pulver?

Det finns en mängd olika kosttillskott för viktminskning. Du kan välja mellan pulver, kapslar och måltidsdrycker. Välj det tillskott som passar bäst in i din vardag. 

Drycker som fungerar som måltidsersättningar 

Drycker är oftast måltidsersättningar som du kan dricka istället för att äta ett mål mat. Det är drycker med en bra näringsprofil som är mättande, samtidigt som du inte får i dig så mycket kalorier. En måltidsersättning kan inte jämföras med en dryck på proteinpulver eftersom näringsprofilen är mycket bättre.

Pulver som fungerar som måltidsersättningar

Det vanligaste kosttillskottet för viktminskning är pulver med en bra näringsprofil. Pulvren fungerar som ett måltidskomplement som du blandar ut med vatten till en god dryck. De finns i många goda smaker. Pulvren begränsar ditt kaloriintag samtidigt som det höga proteininnehållet ger dig en bra mättnadskänsla. 

Såväl pulver som drycker är berikade med allt från vitaminer och mineraler till fibrer för att ge dig samma näring som en väl komponerad måltid. Du blandar enkelt till din egen dryck och väljer hur många måltider du vill byta ut. 

Kapslar för viktnedgång 

Det finns ett stort utbud av kapslar för viktnedgång. Det är det mest optimala kosttillskottet för viktnedgång om du inte vill byta ut dina måltider. Kapslarna ger dig ofta en ökad förbränning och bättre ämnesomsättning så att din kropp ska kunna bränna mer fett. Kapslarna kallas ofta för fat burners.

Denna sorts kosttillskott för viktminskning innehåller ofta uppiggande medel såsom koffein, grönt te eller ginseng för att du ska få gott om energi. Därför bör de inte tas för sent på kvällen. Kapslar för fettförbränning är hungerdämpande och hjälper dig att äta mindre. De ser även till att din kropp förbränner allt fett du får i dig, istället för att lagras in i kroppen. 

Det finns även viktminskningskapslar med fiber som fyller ut magsäcken och ger dig en bra mättnadskänsla. De saknar dock ofta det uppiggande elementet som ger dig mer energi.

Ingredienser i måltidsersättningar – från proteiner till kolhydrater

Om du vill satsa på en dryck eller ett pulver som blir till en måltidsersättning så bör du kika på näringsprofilen när du väljer produkt. Det är nämligen en viktig indikator på hur bra tillskottet är. Du vill gå ner i vikt samtidigt som din kropp får i sig bra näring.

Börja därför med att kika på näringsinnehållet och jämför det med liknande produkter för att få en uppfattning om hur bra det är.

 • Kalorier – Hur mycket kalorier innehåller tillskottet och hur mycket energi får du av det per portion? En bra portion för denna sorts ersättning ligger runt 100 kalorier.
 • Proteiner – Hur mycket protein innehåller produkten per portion? En bra ersättning bör innehålla minst 15 gram protein per portion.
 • Kolhydrater – Kolhydraterna ger dig gott om energi. Det finns kosttillskott med allt från 5 till 20 gram.
 • Vitaminer och mineraler – Kika på vilka vitaminer och mineraler tillskottet innehåller för att ge dig bra näring. Ju mer vitaminer och mineraler, desto bättre för din hälsa. 

Vem kan använda ett kosttillskott för viktminskning?

Ett kosttillskott för viktminskning är fungerar bra för de allra flesta. Det kan hjälpa dig att öka din ämnesomsättning och fettförbränning för att minska i vikt. Kanske vill du kick-starta din viktnedgång eller bryta dig loss från en viktminskningsplatå. 

All viktnedgång kräver en bra kost och lite motion, men med ett kosttillskott för viktminskning kan du få bättre och snabbare resultat. 

Ett kosttillskott för viktminskning är bland annat lämpligt för dig som vill: 

 • Kick-starta din viktminskning
 • Ta dig förbi en viktminskningsplatå
 • Byta ut vissa måltider mot tillskott
 • Gå ner i vikt samtidigt som du bibehåller din energi
 • Öka din fettförbränning och ämnesomsättning
 • Dämpa din aptit
 • Gå på diet
 • Deffa 

Givetvis är kosttillskott för viktminskning endast till för vuxna. De bör inte användas av minderåriga. De bör heller inte användas av människor som lider av ätstörningar. 

Kosttillskotten kan användas av vuxna som är vana gymbesökare och vuxna som aldrig har tänkt tanken att träna. De passar helt enkelt alla som vill gå ner i vikt.

När på dagen ska jag använda kosttillskottet?

Du bestämmer själv när du vill ta ditt kosttillskott för viktminskning. Du kan byta ut en eller flera av dagens måltider mot en måltidsersättning för att få till en viktnedgång. Det gäller för såväl frukost och lunch som middag.

Ett bra tips kan vara att byta ut lunch eller middag mot tillskottet eftersom dessa måltider oftast innehåller flest kalorier. Om du köper ett komplett paket med produkter för viktnedgång kan det vara så att du ska byta ut alla måltider under en viss period.

Om du däremot tar aptitdämpande kapslar bör du ta dem en gång per dag tillsammans med en måltid. Det bästa är att ta kapslarna vid frukost eller lunch. 

Hungerdämpande kosttillskott för viktminskning (aptitdämpare)

Om du vill ha ett hungerdämpande kosttillskott för viktminskning så är det bra att välja kapslar. De kan nämligen ge dig rejält med energi samtidigt som de dämpar din aptit. På så sätt behöver du inte bekymra dig för att äta för mycket kalorier eller för stora måltider. 

Medan måltidsersättande drycker och pulver ger dig mycket näring för lite kalorier så är de inte hungerdämpande på samma sätt som fettförbrännande kapslar är. Kapslarna ser dessutom till att höja din ämnesomsättning.

Kosttillskott för viktminskning genom detox

Det finns kosttillskott för viktminskning som hjälper kroppen att genomgå en detox. På så sätt kan du få kroppen att släppa ifrån sig de gifter och den vätska som den bär runt på i onödan.

Tillskott som är till för detox är vätskedrivande och innehåller ofta kraftiga antioxidanter. En vanlig ingrediens är NAC, vilket hjälper till att bilda antioxidanten glutation som förekommer naturligt i kroppen. 

Genom ett tillskott för detox kan du rensa och återställa kroppen genom att avlägsna slaggprodukter. På så sätt går du ner de första envisa kilona vid en viktnedgång. 

Om du vill ha ett färdigt viktminskningspaket

Det finns en hel del olika viktminskningspaket att välja mellan från diverse tillverkare. Ett sådant paket kan hjälpa dig att få fart på din viktnedgång, men det kräver lite mer fokus eftersom det är många tillskott som ska intas varje dag.

Ett viktminskningspaket kan till exempel innehålla ett proteinpulver av kasein och whey som är mättande och ger dig rejält med protein, en fettförbrännande produkt och en BCAA som ger dig rejält med energi och bra återhämtning. 

Ett viktminskningspaket kan även bestå av ett komplett sortiment av måltidsdrycker för dig som vill byta ut alla dina måltider mot ersättningar. De ger dig lite kalorier och därför en relativt snabb viktnedgång och bra fettförbränning. 

Ett viktminskningspaket hjälper dig med alla produkter som krävs för att få till en snabb och stabil viktnedgång. Det är därför ett bra val för dig som vill satsa lite extra pengar och energi för att kick-starta din viktminskning. 

Du hittar fina exempel på viktminskningspaket i vår lista ovan.

paket med viktminsknings kosttillskott

Så hittar du det bästa kosttillskottet för viktminskning

Vill du hitta ett tillskott för viktminskning som hjälper dig att kick-starta din viktnedgång? Då kan du kika på vår topplista för att hitta den produkt som är bäst i test. På listan finner du även många andra bra produkter som ökar din fettförbränning, minskar dina kalorier och därmed påskyndar din viktnedgång.

När du ska välja rätt tillskott för din viktnedgång så finns det några saker som är bra att ha i åtanke.

 • Vilken effekt vill du uppnå? – Vilken effekt är det du vill uppnå med hjälp av kosttillskottet? Vill du ha ett kosttillskott för viktminskning som hjälper dig att öka din fettförbränning? Då bör du välja aptitdämpande kapslar som du kombinerar med dina vanliga måltider. Vill du dricka måltidsersättningar istället för att äta dina vanliga måltider för att minska ditt totala intag av kalorier? Då bör du välja en måltidsdryck eller ett pulver som du skapar en måltidsdryck av. Om du vill lägga så lite fokus som möjligt på vad du äter under viktminskningen, då ska du välja ett komplett viktminskningspaket. 
 • Välj rätt typ av kosttillskott – Välj mellan måltidsdrycker, pulver eller kapslar för att gå ner i vikt. Allt beroende på vilken effekt du vill uppnå och på vad som passar bäst in i din vardag. 
 • Granska näringsinnehållet – Beroende på vilken produkt du väljer så är det viktigt att kika på det totala näringsinnehållet för att säkerställa att du får i dig bra näring om du väljer att byta ut dina måltider. 
 • Välj en god smak – Om du väljer ett viktminskningspulver som du blandar ut med vatten eller mjölk så är det viktigt att du väljer en god smak. De vanligaste smakerna är vanilj, jordgubbe och choklad. Om du blandar ut pulvret med mjölk får du i dig extra kalorier jämfört med vatten, men du får även en krämigare dryck. 

Vi har utsett en testvinnare

Vi har utsett det bästa kosttillskottet för viktminskning. Det tillskott som fick högst betyg i vårt test hjälper dig att på ett enklare sätt gå ner i vikt. Ta en titt på vår topplista för att få gott om tips på produkter du kan välja.

FAQ – Vanliga frågor om kosttillskott för viktminskning

Kan jag använda proteinpulver för att gå ner i vikt?

Enbart rent proteinpulver är inget bra kosttillskott för att gå ner i vikt då det inte kan räknas som ersättning för en hel måltid. Men det fungerar som komplement till kost eller andra produkter.

Kan kapslar med fibrer hjälpa mig att gå ner i vikt?

Ja, det finns kapslar med glukomannan som sväller i magen. Det leder till att du känner dig mätt och därmed behöver äta mindre mat.

Vilket kosttillskott för viktminskning är bäst?

Det finns flera olika sorters kosttillskott för viktminskning. Det bästa är att välja ett tillskott som passar bäst in i din vardag och som kan ge dig den effekt du vill uppnå.

Kan jag drabbas av vitaminbrist när jag går ner i vikt?

Om du väljer kapslar så får du en ökad fettförbränning samtidigt som du äter din vanliga mat. Viktminskningspulver däremot innehåller alla de fettsyror, vitaminer och mineraler din kropp behöver. Därför behöver du inte oroa dig för att drabbas av vitaminbrist.

Få fart på din viktnedgång med tillskott

Efter att ha läst vårt test och kikat på topplistan så vet du vilket kosttillskott för viktminskning som är bäst. Genom att använda något av alla tillskott på vår topplista kan du gå ner dina envisa kilon.

Det finns olika sorters tillskott att välja mellan och de har alla sina egna fördelar. Det är därför bäst att välja det tillskott som passar bäst in i din livssituation. Det gemensamma för alla tillskott är att de är enkla att använda, samtidigt som de snabbt ger en synbar effekt.

Kosttillskott för viktminskning är kända för att ge dig rejält med energi och fylla ut din mage. På så sätt dämpas din hunger och du får i dig mindre kalorier. Dessutom ökar de din fettförbränning. 

Saknar du energi eller känner att du har hjärndimma då är vårt bästa tips för dagen att läsa vår artikel om bästa Q10.

Källhänvisning: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/herbal-remedies